Getterön 5:e vik.


Getteröns badstränder är numrerade efter vikarna de ligger vid. 5:e vik anses vara den bästa av stränderna. Här intill finns restaurang med kafé samt vandrarhem. Fin utsikt från intilliggande klippa.

  • Till start: 422,4 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Varberg 
  • Avgift: Nej 


Getterön 5:e vik.

Getterön har fem vikar där var och en har en sandstrand. Femte vik anses vara den bästa stranden. Stranden är barnvänlig men här finns även klippor att bada ifrån. 

 

Här finns enklare lunchrestaurang och ett vandrarhem. Lekplats, kiosk och toaletter.

 

Vill man röra på sig så tar man sig upp på toppen av klipporna väster om badet.

Läs mera
Getterön 5:e vik.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Varberg
Varbergs fästning och kallbadhuset är signaturbyggnader som är måsten. Från fiskehamnen utgår turer med fiskebåt eller färja till Danmark. En promenad längs fästningen till ett av tre span rekommenderas. Är detta Sveriges spa-tätaste ort? 
OrtVarberg
Strandpromenaden i Varberg
Kanske en av landets finaste strandpromenader. Med start i Varbergs hamn passeras  det kända kallbadhuset, Varbergs fästning, ett spa-hotell och Subbe fyr.
OrtVarberg
Getterön naturum och naturreservat
Ett naturum för den vetgirige med kafé och lunchrestaurang. Fågelskådningsplatser och vandringsleder.
OrtVarberg
Marinmuseet i Varberg.
Ett privat museum som drivs av en entusiast som samlat miljontals föremål. En stor samling utombordare står ut men mest imponerande är föremålen från M/S Gripsholm som gick till USA.
OrtVarberg
Apelviken
Ett av Västkustens bästa stränder. Ett strandliv som når höga höjder under högsäsongen. Smidigt biltåg från Varberg hit.
OrtVarberg
Träslövs läge
Det lilla fiskeläget med sin egen dialekt Läjesboa växte till Hallands största fiskehamn. Här kan man köpa färska havskräftor, äta glass på Tre skopor eller bada på långgrund strand. Missa inte piren med de färggranna fiskebodarna eller gränderna bland de låga husen.
OrtVarberg