Getterön 5:e vik.


Getteröns badstränder är numrerade efter vikarna de ligger vid. 5:e vik anses vara den bästa av stränderna. Här intill finns restaurang med kafé samt vandrarhem. Fin utsikt från intilliggande klippa.

  • Till start: 422,4 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Varberg 
  • Avgift: Nej 


Getterön 5:e vik.

Getterön har fem vikar där var och en har en sandstrand. Femte vik anses vara den bästa stranden. Stranden är barnvänlig men här finns även klippor att bada ifrån. 

 

Här finns enklare lunchrestaurang och ett vandrarhem. Lekplats, kiosk och toaletter.

 

Vill man röra på sig så tar man sig upp på toppen av klipporna väster om badet.

Läs mera
Getterön 5:e vik.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Svedinos bil och flygmuseum
På 50-talet och framåt trollade Svedino, som han kallade sig, ihop pengarna vilka la grunden till hans flyg- och bil inköp. En imponerande samling en oansenlig byggnad men udda detaljen är det halva jetplanet som sticker ut från fasaden.
OrtFalkenberg
Göteborg inom Vallgraven
En promenad i Göteborgs äldsta delar med flera av de kändaste landmärkena.
OrtGöteborg
Nääs slott
Slottet med en av Skandinaviens mest kompletta orörda 1800-tals interiörer. Fin tavelsamling salongsmåleri. Slottsrestaurang och kafé. 
OrtLerum
Torekov.
Här frotterar sig Stockholmare i frottémorgonrockar på mornarnas bageripromenad. En pittoreskt f d fiskeby med flera bra krogar. Här avgår även färjan till Ven.
OrtBåstad
Norrvikens trädgårdar
Sju stilträdgårdar som visar trädgårdar från övriga Europa och resten av världen. Tre stigar kan följas där man ser en bäckravin, hassel- och fruktodling mm. 2006 utsedd till Europas näst vackraste. Kafé och restaurang och perfekt picknickgräs. Fri entré.
OrtBåstad
Gislaved Industrimuseum.
Med stor tyngd lagd på ortens däcktillverkning har man lyckats skapa ett museum med många intressanta föremål. Har man tur så guidar konstruktören av Gislaved Frost som är pensionerad men jobbar på ledig tid.
OrtGislaved