Gnisvärd


Fiskeby, stugby och badstrand. Man kan sola på stranden men vill man bada i stugbyns pool så går det mot en avgift. Där finns även kiosk och sommarkafé.

  • Till start: 204,0 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Tofta 
  • Avgift: Nej 


Gnisvärd

Fisketraditionen här går långt tillbaka i historien. I närheten fanns en hamn redan på vikingatiden men fiskeläget av idag är främst av fiskebodar byggda på 1900-talet samt ett kapell från 1830-talet.

Här kan man bada på den fina stranden eller så tar man sig till intilliggande Strandbacka Stugby med tempererad pool, kiosk och ett sommarkafé.

På väg ned hit norrifrån åker man på en spikrak väg ned mot havet och längs den ligger Gnisvärds skeppssättningar från bronsåldern.

 

Gnisvärd
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Tofta strand
Tofta strand är av öns mest kända stränder och särskilt populär bland unga för sin after beach. En partystrand. Man kan vattensporta, bada i pool, äta glass eller äta gott på restaurang. 
OrtTofta
Gnisvärd skeppssättning
En serie skeppsättningar från yngre bronsåldern (1100 och 500 f.Kr ). Vi har märkt ut den som är Gotlands största bevarade (45m lång, 7 m bred).
OrtTofta
Björkhaga strandby
En perfekt plats för kort bad, ett kortare utsiktstopp eller en heldag. Restaurang med havsutsikt och en pool som kostar en 50-lapp per dag.
OrtKlintehamn
Högklint
En liten utflykt med picknick från Visby eller ett stopp när man tar sig söderut på ön. Enastående utsikt mot havet och Visby. Rastplats med bänkar.
OrtVisby
Klinteberget
Klinteberget är en 25 meter hög kalkstensplatå nära Klintehamn. Upp till toppen kan man ta sig med bil och härifrån ser man Karlsöarna. Vidare finns en fornborg samt en vacker bokskog att vandra i.
OrtKlintehamn
Gannarve skeppssättning
Här möts man inte bara av en imponerande skeppsättning utan även en makalöst vacker utsikt mot Lilla Karlsö. Daterad till bronsålder c:a 1000 - 500 år f Kr men var rasat och spritt men blev upprest på senare år.
OrtGotland