Klinteberget


Klinteberget är en 25 meter hög kalkstensplatå nära Klintehamn. Upp till toppen kan man ta sig med bil och härifrån ser man Karlsöarna. Vidare finns en fornborg samt en vacker bokskog att vandra i.

  • Till start: 217,4 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Klintehamn 
  • Avgift: Nej 


Klinteberget

På Klintebergets topp finns en populär utsikts- och rastplats varifrån man ser Karlsöarna. Berget består av en kalkstensplatå som når 25 meter över havet. Häromkring finns vandringsmöjligheter i vacker bokskog och en fornborg att besöka. Flera ovanliga växter hittas här.

Klinteberget
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Gannarve skeppssättning
Här möts man inte bara av en imponerande skeppsättning utan även en makalöst vacker utsikt mot Lilla Karlsö. Daterad till bronsålder c:a 1000 - 500 år f Kr men var rasat och spritt men blev upprest på senare år.
OrtGotland
Kovik fiskerimuseum
En autentisk fiskeby som underhålls av den lokala hembygdsföreningen och driver det som ett friluftsmuseum. Flera byggnader och båtar samt ett litet församlingskapell.
OrtSanda
Sandhamn
I Fröjel vid Djupviks fiskeläge ligger Sandhamn med en lång och fin sandstrand och vacker utsikt över Karlsöarna.
OrtGotland
Ekstakusten
En av Sveriges allra vackraste vägar går mellan Djupvik och öns västligaste punkt Hammarudd.
OrtEksta
Gnisvärd
Fiskeby, stugby och badstrand. Man kan sola på stranden men vill man bada i stugbyns pool så går det mot en avgift. Där finns även kiosk och sommarkafé.
OrtTofta
Gnisvärd skeppssättning
En serie skeppsättningar från yngre bronsåldern (1100 och 500 f.Kr ). Vi har märkt ut den som är Gotlands största bevarade (45m lång, 7 m bred).
OrtTofta