Grosshandlargården


I det gamla elevhemmets fantastiska lokaler, med målningar av Elsa Beskow, erbjuds man prisvärd mat med många tidstypiska inslag. Kokkaffe efter maten?

  • Till start: 56,2 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Norrtälje 
  • Avgift: Nej 


Grosshandlargården

På vinterhalvåret är Restaurang Skärgårdsro öppet i den moderna konferensanläggningen. Men det är främst på sommaren då den duktiga kökspersonalen flyttar ut till de äldre delarna och konferenssäsongen blir turist dito, som upplevelsen är mest unik.

Då huserar man i ett före detta elevhem som verkligen har blommat upp. Redan 1924 uppfördes Marholmens Folkbildningshem, av en, just det, grosshandlare vid namn Berg.

Fantastisk inredning speciellt interiörmålningar gjorda af ingen annan än rektorns fru, barnboksförfattarinna Elsa Beskow. Allt andas gammal gediget pensionat och ibland spelas musik från pilsnerfarser. God och prisvärd mat och massa charmiga gedigna inredningsdetaljer gör detta verkligen värt ett besök.

Tel: 0176-20 81 00
 

Läs mera

Länkar

Grosshandlargården
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Restaurang Varvet Högmarsö
En resa till hit har allt för en måltidsutflykt. Vacker resa hit via bilfärja. En krog i historisk varvsmiljö med utsikt över farleden. Och verkligen god mat.
OrtNorrtälje
Rådmansö runt och Kapellskärs vandrarhem
Turen går via Penningby slott och når stugbyområdet Marholmen med det fd Marholmens folkbildningshem som numer heter Grosshandlargården och är en jättemysig krog. Först därefter nås Rådamansö där övernattning sker på STF Kapellskär. Därifrån kan man promenera till vackra...
OrtNorrtälje
Ängsö nationalpark
Ängsö är en av Sveriges 28 nationalparker och faktiskt den första. Flera lättvandrade stigar över den 1,5 km långa ön bjuder på unika scenerier.  Om våren är det en fantastisk blomsterprakt i synnnerhet en äng med adam och eva och naturskogen är en av de största i...
OrtNorrtälje
Furusund - promenad
Gå i Astrid Lindgrens och August Strindbergs fotspår runt den pittoreska badorten. Sommartid finns fik och krogar samt ett avstamp till ytterskärgården. Promenaden är rätt lång och alternativt kan man vända vid färjeläget.
OrtFurusund
Furusund - en pärla i Roslagen.
Furusund har sedan mycket gamla tider haft betydelse som hamn och en yttre nordlig utpost till Stockholms inlopp. Idag är den ett populärt resmål med en rad intressanta byggnader. Har du väl tagit dig hit är allt inom gångavstånd.  ...
OrtNorrtälje
Furusunds värdshus
Furusunds Värdshus byggdes år 1811 men var då tullhus och arrest. Restaurangen samt hotell är öppet sommarhalvåret och jul. Ny regi!
OrtFurusund