Grosshandlargården


I det gamla elevhemmets fantastiska lokaler, med målningar av Elsa Beskow, erbjuds man prisvärd mat med många tidstypiska inslag. Kokkaffe efter maten?

  • Till start: 56,2 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Norrtälje 
  • Avgift: Nej 


Grosshandlargården

På vinterhalvåret är Restaurang Skärgårdsro öppet i den moderna konferensanläggningen. Men det är främst på sommaren då den duktiga kökspersonalen flyttar ut till de äldre delarna och konferenssäsongen blir turist dito, som upplevelsen är mest unik.

Då huserar man i ett före detta elevhem som verkligen har blommat upp. Redan 1924 uppfördes Marholmens Folkbildningshem, av en, just det, grosshandlare vid namn Berg.

Fantastisk inredning speciellt interiörmålningar gjorda af ingen annan än rektorns fru, barnboksförfattarinna Elsa Beskow. Allt andas gammal gediget pensionat och ibland spelas musik från pilsnerfarser. God och prisvärd mat och massa charmiga gedigna inredningsdetaljer gör detta verkligen värt ett besök.

Tel: 0176-20 81 00
 

Läs mera

Länkar

Grosshandlargården
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Penningby slott
Slottet som visas för besökare sommartid har funnits sedan 1400-talets slut vid Väsbysjön som då hade direkt förbindelse med havet genom Penningbyån. Res med SL: Östra station Roslagsbanan mot Österskär till Åkersberga. Buss 621 till Penningby slott. Totalt c:a 1t 25 min
OrtNorrtälje
En heldag till några roslagspärlor.
Morgon fika i Penningby slottspark, lunch på Högmarsö sjökrog i gammal varvsmiljö och glassfika i historiska Furusund. En dagstur till några Roslagspärlor.
OrtNorrtälje
Ängsö nationalpark
Ängsö är en av Sveriges 28 nationalparker och faktiskt den första. Flera lättvandrade stigar över den 1,5 km långa ön bjuder på unika scenerier.  Om våren är det en fantastisk blomsterprakt i synnnerhet en äng med adam och eva och naturskogen är en av de största i...
OrtNorrtälje
Furusund - promenad
Gå i Astrid Lindgrens och August Strindbergs fotspår runt den pittoreska badorten. Sommartid finns fik och krogar samt ett avstamp till ytterskärgården. Promenaden är rätt lång och alternativt kan man vända vid färjeläget.
OrtFurusund
Från Furusund till Yxlan och Blidö.
Med Furusund som utgångsläge tar man sig med två bilfärjor ut till Yxlan och Blidö. Här bjuds det på bad, havsutsikt, värdshus lite fornlämningar och massa hembygdsmys.
OrtNorrtälje
Furusunds värdshus
Furusunds Värdshus byggdes år 1811 men var då tullhus och arrest. Restaurangen samt hotell är öppet sommarhalvåret och jul. Ny regi!
OrtFurusund