Hågelbyparken


  • Till start: 18,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Botkyrka 
  • Avgift: Nej 
Laddar..
Stor karta

En folkpark som är inrymd på LM Ericssons gamla gård. Här finns nåt för alla; en folkpark. Härligt fik, lanthandel, restaurang i herrgården, stor park, bilbana, 4H-gård och dans kvällstid. 

Sevärdhet 1 av 4

Hågelbyparken

Hågelby skyltar med att de är Folkets park. Och det är verkligen nåt för alla här men kanske mest för barnen. En 4-H gård, en trafiklek, en lekplats. Sommartid är teater, dans och handelsbod och café restaurang med stor uteservering. Gården har historia också. Omtalad redan 1331 men byggdes 1917 i nuvarande skick. LM Ericsson flyttade hit från Alby gård.

Länkar

Restaurang Hågelbyhus

Öppettider
 
Mån - fred
11:00 - 14:00  Lunch

Lördag & söndag
12:00 - 16:00 Brunch, Ala carte.

Länkar

Café Anna Giertz

I Hågelbyparken ligger Café Anna Giertz. Caféet ligger närmare bestämt i Klockhuset vid stallbacken på själva Hågelby gård.  Här serveras hembakt och lättare måltider med ekologiska och närproducerade ingredienser.

Parkserveringen:
Öppen sommartid samt vid arrangemang i parken.

Länkar

Hågelby 4H-gård

Hågelby är en liten gård nära stan med de vanligaste lantbruksdjuren. Gården drivs som en ideell medlemsklubb med personal som stöd och hjälp. Här får barnen en chans att komma nära djuren och lära sig mer. Man kan förboka gruppbesök men det går också att bara dyka upp och titta på djuren i hagarna. Är man medlem finns kurser i djurskötning med mera.
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...