Harge Uddar naturreservat.


Ett naturreservat med mäktiga utsiktsmöjligheter. Efter en knapp kilometers vandring når man till Vättern och får beskåda denna säregna insjöskärgård.

  • Till start: 189,5 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Askersund 
  • Avgift: Nej 


Harge Uddar

Naturreservatet Harge Uddar ligger i ett storslaget landskap vid Vätterns strand. Området består av många små uddar som ligger helt öppet för Vätterns vindar och vågor. 

 

Från parkeringen löper en 2,5 km lång markerad vandringsled som bitvis är krävande. 

 

På Korpaberget finns ett vindskydd där utsikten över Vättern är bedårande en klar och solig dag. Här kan du även grilla korv eller söka skydd mot vinden.

 

Text: Visit Askersund

Läs mera
Harge Uddar naturreservat.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Olshammarsgården
Verner von Heidenstams födelsehem, i Olshammar intill Vättern, inrymmer idag en populär restaurang. 
OrtAskersund
Askersund till Örebro...
Med start i mysiga lilla Askersund går resan till Bergööska huset i Hallsberg därefter passeras Kumla med Kvarntorpshögen och Konst på hög och resan slutar i Örebro. 
OrtAskersund
Fagertärn naturreservat.
Här kan man uppleva de sällsynta röda näckrosorna som är länets stolthet. Efter en kortare vandring når man fram till näckrosor inom fotoavstånd.
OrtAskersund
Övralid.
Vid Verner von Heidenstams slottslika gård Övrilid har man en fantastiskt utsikt över Vättnerns norra del. Platsen är besöksvärd närsomhelst men gården är idag museum och sommartid guidning varje timme.
OrtMotala
Tivedens Nationalpark
Tiveden är en nationalpark mellan Vättern och Vänern. Här kan man vandra och se oändligt vackra platser och få ett fantastiskt lugn. Vill man inte vandra så långt finns en utsiktsplats nära parkeringen. 
OrtKarlsborg
Borenshult
Borenshult ligger strax utanför Motala och har fem slussar som leder ned till sjön Boren och vidare till Borensberg. Kafé och grill samt flera rastplatser.
OrtMotala