Hargebaden - bad och restaurang.


Baden känns som havsbad av den enkla anledningen att de ligger vid Sveriges näst största sjö Vättern. Här finns en sjökrog med gästhamn, sandstrand och campingplats.

  • Till start: 187,3 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Askersund 
  • Avgift: Nej 


Hargebaden

Hargebaden, också kallad Närkes Riviera, är en lång sandstrand med långgrund vatten. Här finns hopptorn och omkläddningshytter, och går det även att låna vattenrullstolen Hippocampa för dig med rörelsehinder. 

 

Kiosken vid stranden håller öppet sommartid, och intill stranden finns en tempererad pool med rutschkana.

 

Restaurang Hargebaden:

Restaurangen har ett bedårande läge vid på Hargebadens sandstrand "Nerikes Riviera" och bjuder på fantastisk utsikt över Vättern. Intill restaurangen finns en tempererad pool och populära Harge Camping.


Restaurangen håller säsongsöppet för lunch- och á la carte-gäster.
För förbokade sällskap som bröllop, dop, klassträff, resesällskap, m.m. öppet året runt. 

Även julbord serveras.

 

Text Visit Askersund

Läs mera

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Stjärnsunds slott...
Slottet anses vara ett av landets vackrare har vatten på tre sidor. Här kan man slottsfika inomhus eller utomhus precis intill sjön Alsen som är en grund sjö angränsande till Vättern.
OrtAskersund
Askersund till Örebro...
Med start i mysiga lilla Askersund går resan till Bergööska huset i Hallsberg därefter passeras Kumla med Kvarntorpshögen och Konst på hög och resan slutar i Örebro. 
OrtAskersund
Askersund
En charmig liten hamnstad några kilometer från Vätterns nordspets. En spankulerande promenad runt stan rekommenderas. Många fina i sevärdheter i omgivningarna gör Askersund till en bra bas utgå ifrån.
OrtAskersund
Fagertärn naturreservat.
Här kan man uppleva de sällsynta röda näckrosorna som är länets stolthet. Efter en kortare vandring når man fram till näckrosor inom fotoavstånd.
OrtAskersund
Tivedens Nationalpark
Tiveden är en nationalpark mellan Vättern och Vänern. Här kan man vandra och se oändligt vackra platser och få ett fantastiskt lugn. Vill man inte vandra så långt finns en utsiktsplats nära parkeringen. 
OrtKarlsborg
Borenshult
Borenshult ligger strax utanför Motala och har fem slussar som leder ned till sjön Boren och vidare till Borensberg. Kafé och grill samt flera rastplatser.
OrtMotala