Häringe-Hammersta naturreservat


Naturreservatet liknar en herrgårdspark med mycket ädellövskog. Det är kuperat med flera utsiktsplatser och Häringe slott passeras på väg till ena delen.

Res med SL:
Från Stockholm City pendeltåg 42/43 till Västerhaninge.
Buss 847 till Häringe grindar.
Gå 2,2 km (25 min) förbi slottet till naturreservatet
Totalt: 1 t 25 min

  • Till start: 32,6 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Haninge 
  • Avgift: Nej 


Häringe - Hammersta naturreservat

Naturreservatet består av två halvöar som åtskiljs av en vik som kallas Landfjärden. På den ena sidan ligger det vackra Häringe slott och på den andra Hammersta gård. För svampentusiaster och fågelintresserade är det här ”the place to be”, i augusti fullkomligt kryllar det av goda matsvampar redo att plockas. Naturreservatet är också rikt på olika trädarter, speciellt de stora ekarna som ståligt reser sig från marken upp i skyn. Packa ner en termos med kaffe och slå dig ner på en stubbe och bara var. Vi utgår ifrån Häringedelen med start vid slottet.

Häringe-Hammersta naturreservat
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


"Slingerbulten" från Tungelsta till Södertälje.
En klassisk MC-tur som passerar tre kommuner och går via ett lika klassiskt MC-fik, Rosenhill. Vackert och mycket körglädje men kör försiktigt för sträckan är olycksdrabbad.
OrtHaninge
Muskö sjökrog
Muskö sjökrog ligger vackert belägen vid Mickrums brygga i Norrviken vid berömda Hårsfjärden 7 km från Muskötunneln. Varierande meny med humana priser och mycket båtliv.
OrtMuskö
Årsta havsbad
Mycket populär badplats för Stockholmarna. Vill man ha lite egen tid kan an bara smyga sig förbi alla barnfamiljer och hitta en egen plats att ligga på. Det finns hopptorn och bryggor, kiosk och toalett.
OrtHaninge
Årsta havsbad och Årsta slott.
En vacker biltur ned till ett vackert slott med restaurang och en populär badplats som förtjänar ett besök året om.
OrtHaninge
Västerhaninge - Hälsans stig
Västerhaninge var förr ett stationssamhälle efter järnvägen 1901 men bl a tingshuset från 1700-talet vittnar om en äldre historia. Fika på Paus Bagarstuga.
OrtHaninge
Paradiset Hanveden naturreservat.
Ett naturreservat med många historiska lämningar och geologiskt intressanta platser. En slinga ritar vi ut och den går förbi Tornberget som är Stockholms läns högsta punkt. Utsiktsplats med bil runt Stockholm,
OrtHaninge