Häringe-Hammersta naturreservat


Naturreservatet liknar en herrgårdspark med mycket ädellövskog. Det är kuperat med flera utsiktsplatser och Häringe slott passeras på väg till ena delen.

Res med SL:
Från Stockholm City pendeltåg 42/43 till Västerhaninge.
Buss 847 till Häringe grindar.
Gå 2,2 km (25 min) förbi slottet till naturreservatet
Totalt: 1 t 25 min

  • Till start: 32,6 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Haninge 
  • Avgift: Nej 


Häringe - Hammersta naturreservat

Naturreservatet består av två halvöar som åtskiljs av en vik som kallas Landfjärden. På den ena sidan ligger det vackra Häringe slott och på den andra Hammersta gård. För svampentusiaster och fågelintresserade är det här ”the place to be”, i augusti fullkomligt kryllar det av goda matsvampar redo att plockas. Naturreservatet är också rikt på olika trädarter, speciellt de stora ekarna som ståligt reser sig från marken upp i skyn. Packa ner en termos med kaffe och slå dig ner på en stubbe och bara var. Vi utgår ifrån Häringedelen med start vid slottet.

Häringe-Hammersta naturreservat
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Muskö sjökrog
Muskö sjökrog ligger vackert belägen vid Mickrums brygga i Norrviken vid berömda Hårsfjärden 7 km från Muskötunneln. Varierande meny med humana priser och mycket båtliv.
OrtMuskö
Muskö rundtur
Muskö har varit en strategisk ö för Sveriges försvar sedan Gustav Vasas tid. Länge fick man inte besöka ön om man inte var svensk. Att ta sig hit görs till skillnad från de flesta andra öar vi en lång tunnel. Väl framme på ön finns mycket att se och turen passerar några pärlor.
OrtHaninge
Västerhaninge - Hälsans stig
Västerhaninge var förr ett stationssamhälle efter järnvägen 1901 men bl a tingshuset från 1700-talet vittnar om en äldre historia. Fika på Paus Bagarstuga.
OrtHaninge
Café Rosenhill
Ett smått legendariskt fik som 2009 utsågs till Sveriges bästa café. Vackert läge, bra service och klassiskt kafésortiment. Specialitet rågsmörgåsar.
OrtBotkyrka
STF Nynäshamn
Nynäs skärgård och hamnen med rökerier, hamnkrogar och hamnbodar lockar både turister och året runt-boende. Nynäshamn är även den självklara hamnen när du ska ta båten mot Gotland och Polen.
OrtNynäshamn
Lidabadet
Stor strand och en lång stor brygga med 2 stegar, en på grunt vatten och en på det lite djupare. Runt ikring kringlar sig lummiga naturstigar.  Café och picknickmöjligheter. Blir vovven din också varm finns här en separat brygga för hundbad. 
OrtBotkyrka