Häringe slott


Slottet uppfördes 1657 men ägarlängden sträcker sig hela 1000 år tillbaka. Här har vikingar, kungar, biskopar, grevar och finansmän levt. Idag hotell med Sveriges första utomhuspool. Slottet har både hotell och restaurang.

Res med SL:
Från Stockholm City pendeltåg 42/43 till Västerhaninge.
Buss 847 till Häringe grindar.
Gå 1600 m (20 min) till slottet.
Totalt c:a 1 t 20 min.

  • Till start: 32,7 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Haninge 
  • Avgift: Nej 


Häringe slott

Detta slott uppfördes 1657 och Gustav Vasa gjorde anspråk på marken redan 1533. Men ägarlängden sträcker sig hela 1000 år tillbaks i tiden. Här har vikingar, kungar, biskopar, grevar och finansmän levt. Somliga bor kvar men visar sig endast nattetid…

Idag kan man njuta av en afternoon tea i Kinasalongen varje lördag eller söndag. Välj mellan att komma klockan 13.00 eller klockan 15.30. Pris: 290 kronor per person. Ring och boka bord på 08-400 523 10.

För den med mindre plånbok finns det även gamla hederliga kanelbullar i caféet.

Länkar

Häringe slott
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Häringe-Hammersta naturreservat
Naturreservatet liknar en herrgårdspark med mycket ädellövskog. Det är kuperat med flera utsiktsplatser och Häringe slott passeras på väg till ena delen. ...
OrtHaninge
"Slingerbulten" från Tungelsta till Södertälje.
En klassisk MC-tur som passerar tre kommuner och går via ett lika klassiskt MC-fik, Rosenhill. Vackert och mycket körglädje men kör försiktigt för sträckan är olycksdrabbad.
OrtHaninge
Muskö rundtur
Muskö har varit en strategisk ö för Sveriges försvar sedan Gustav Vasas tid. Länge fick man inte besöka ön om man inte var svensk. Att ta sig hit görs till skillnad från de flesta andra öar vi en lång tunnel. Väl framme på ön finns mycket att se och turen passerar några pärlor.
OrtHaninge
Västerhaninge - Hälsans stig
Västerhaninge var förr ett stationssamhälle efter järnvägen 1901 men bl a tingshuset från 1700-talet vittnar om en äldre historia. Fika på Paus Bagarstuga.
OrtHaninge
Årsta slott
Har haft många ägare från 1200-talet då det var ett säte för Tyska Orden till idag. Aftonbladets grundare Lars Johan Hierta är en. Idag restaurang. Res med SL: Från Stockholm City. Pendeltåg 43 till Västerhaninge. Buss 846 till Årsta slott. Totalt c:a 1t 5 min.
OrtÅrsta havsbad
Paradiset Hanveden naturreservat.
Ett naturreservat med många historiska lämningar och geologiskt intressanta platser. En slinga ritar vi ut och den går förbi Tornberget som är Stockholms läns högsta punkt. Utsiktsplats med bil runt Stockholm,
OrtHaninge