Hörvik och Krokås


  • Till start: 415,3 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Sölvesborg 
  • Avgift: Nej 
Laddar..
Stor karta

Hörvik och Krokås på Listerlandet är två i det närmaste sammanvuxna fiskelägen som blivit otroligt populära semesterorter. Bra matställen och många picknickplatser samt fina klippbad. 

Hörvik och Krokås

I skydd av naturreservatet Listershuvud ligger Hörvik med sin strålande utsikt över den långsträckta Pukaviksbukten och Blekingekusten. Hörvik präglas liksom Nogersund av modern fiskeindustri, även om den äldre bebyggelsen till viss del bevarats. Här finns matvaruaffär och en mysig hamnkrog.

Hörvik är i det närmsta sammanvuxet med Krokås, ett mindre fiskeläge med egen hamn. Väster om Hörvik ligger Hörviks Hallar, ett av bygdens mest spektakulära klippbad. Har man god kondition är det hit man ska ta sig om man uppskattar mjukspolade stenhällar och imponerande klippformationer. Härifrån är utsikten mot Hanö magnifik och som gjord för en god picknick-korg. I närheten ligger också den mytomspunna grottan Hallahåle, som länge figurerat i folkmun både som gömställe för en vikingaskatt, och som nedgång till en underjordisk gång till Hanö. Grottan ska enligt sägnen stänga sina gångar för obehöriga, därav svårigheterna att hitta dess öppning.

Öster om Hörvik - Krokås ligger naturreservatet Spraglehall med sin makalösa utsikt och sina vackra strandängar. Under sommartid har man också populära picknick-konserter i det gamla stenbrottet. För mer info se i lokalpress för aktuella datum och tider.

Text: Ulrika Göransson Visit Blekinge

Läs mera
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...