Hotell Borgholm


Karin Fransson har gjort succé som TV-kock samt matpratare i radio. Hon driver denna fantastiska krog, som det förstås, även är hotell. En stjärna i Guide Michelin.
 

  • Till start: 285,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Borgholm 
  • Avgift: Nej 


Hotell Borgholm

Karin Fransson gjorde succé som TV-kock  och matpratare i radio. Hon driver denna fantastiska krog med, som det förstås, även ett hotell. En stjärna i Guide Michelin. Sommartid sitter man på innergården/ trädgården.

Restaurang och hotell har det varit länge här, från mitten av 1800-talet, men då som gästgiveri. Gästgiveri innebär mat och husrum för kringresande. Gästgiveriet blev Borgholms Stadshotell som 1972 bytte namn till Hotell Borgholm och togs över av Owe Fransson med en kompanjon. Karin kom hit på semesterresa för 30 år sedan och då började utvecklingen av denna gastronomiska krog.

I många år var det platsen att mötas på för nöjeslystna sommar-Borgholm.

Läs mera

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Köpingsvik – en semesterpärla.
Härligt bad, strandkrogar och flera kaféer. Normalt varmare badvatten än Böda tack vare pålandsvind. Promenad- eller cykelavstånd till Borgholm.
OrtBorgholm
VIDA museum och konsthall.
Paret Kamras startade konstmuseet i nära samarbete med Bertil Vallien och Ulrika Hydman-Vallien vilka tillsammans med Ulf Trotzig har permanenta utställningar här. Sagolikt vackert beläget.
OrtBorgholm
En lång tur på Ölands nordvästkust
p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 10.0px 0.0px; font: 11.0px 'Trebuchet MS'; color: #000000; -webkit-text-stroke: #000000} ...
OrtBorgholm
Kapelludden
En vacker och mytomspunnen plats med ödekyrkan och ett magiskt kors i sten, en fyr och fiskebodar.
OrtBorgholm
Pataholm
En riktig pärla. Den lilla köpingen med prydliga trähus runt ett stenlagt torg på en egen udde mot Kalmarsund. Idag är det lilla samhället en slumrande idyll med flera hembygdsgårdar, ett café och hantverksbutiker.
OrtMönsterås