Husqvarna fabriksmuseum


Kungliga vapen, världsmästarmotorcyklar och många många fler produkter från Husqvarnas 326-åriga historia finns här. Här kan man ströva omkring i timmar på minnenas allé och känna historiens vingslag...

  • Till start: 278,7 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Småland 
  • Avgift: Ja 


Husqvarna fabriksmuseum

Kungliga vapen, världsmästarmotorcyklar och många många fler produkter från Husqvarnas 326-åriga historia finns här. Här kan man ströva omkring i timmar på minnenas allé och känna historiens vingslag...

Ett museum fullt av nostalgi! Teknik, kvalitet och mångfald - följ en över 300-årig utveckling vid ett av världens äldsta och mest mångsidiga industriföretag.

Det började 1689 med musköter och andra vapen för den svenska krigsmakten. Sedan kom symaskinerna 1872, följda av spisar och en mångfald andra gjutgodsartiklar. Produktionen fortsatte med cyklar, mopeder och motorcyklar och vidare med skogs- och trädgårdsprodukter, såsom motorsågar och gräsklippare.

Fabriksmuseet öppnade den 27 april 1993, och inryms i det hus som fram till 1940-talet var vapenverkstad. Den 14 mars 2005 var det nyinvigning av museet som utökats till dagens 2400 kvadratmeter med ny handikappsvänlig entré och foajé samt nya utställningssalar.

I entrén finns butik och café.

Adress: Hakarpsvägen 1,  Huskvarna  

Text: Visit Småland

Läs mera
Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Tändsticksmuseet
Det kritikerrosade museet är världens enda tändsticksmuseum. Man får inte bara följa från träd till sticka utan får se vacker askdesign men även en inblick i de hårda arbetsförhållanden som rådde.
OrtJönköping
Åsens by
Sveriges första kulturreservat. Upplev hur Småland såg ut för 100 år sedan. Allt är skött i traditionell stil och man kan åka häst och vagn, karda ull och klappa djur. Kaffestuga, handelsbod och övernattningsmöjligheter.
OrtArray
Röttle by
Söder om Gränna ligger Röttle by. En sommaridyll och kulturskyddad by med gamla kvarnar, vattenfall och småbåtshamn.
OrtGränna
Visingsö norra
En tur på norra Visingsö som passerar Visingsborg, ett kyrktorn man kan bestiga, märkliga Tempelgården och ett härligt strandbad mm.
OrtVisingsö
Gunillaberg
På Gunillaberg har blomsterkonstnären Tage Andersen skapat ett unikt kulturcentrum. Den historiska herrgården samspelar med blomsterkonst, skulpturer och levande djur. Café och restaurang. Entréavgift.
OrtJönköping
Grännabergets fruluftsmuseum...
Strax ovanför Gränna, på bergskanten, med en vidunderlig utsikt över staden, ligger Grännabergets Friluftsmuseum, anlagd 1912. Stugorna och ett kafé är öppna sommartid.
OrtGränna