Åsens by


  • Till start: 260,6 Km 
  • Stopp:
  • Avgift: Nej 
Laddar..
Stor karta

Sveriges första kulturreservat. Upplev hur Småland såg ut för 100 år sedan. Allt är skött i traditionell stil och man kan åka häst och vagn, karda ull och klappa djur. Kaffestuga, handelsbod och övernattningsmöjligheter.

Åsens by

I Åsens by kan barnen springa fritt bland de gamla gårdarna, mata djuren, åka häst och vagn eller karda ull. Det pittoreska kulturreservatet ligger i närheten av Aneby och du får uppleva hur Småland såg ut för 100 år sedan. Ängar, gärdesgårdar, gårdshus, marker och trädgårdar är skötta i tidsenlig stil, vilket ger dig en genuin och trivsam miljö.

Sjutton byggnader och markerade vandringsleder finns på och runt kulturreservatet. Under sommaren finns djur i byn och ett brett aktivitetsprogram som passar både barn och vuxna. Under vintern kan du fira gammeldags jul i ett mysigt vinterlandskap.

I handelsboden säljs lokalproducerade råvaror och hantverk. I Kaffestugan står dörren alltid öppen och borden är uppdukade för din ankomst. För den som vill göra vistelsen extra genuin finns möjlighet till övernattning i Prästgården, Lillstugan eller Brygghuset.

Text: Visit Småland

Läs mera
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...