Kleven kafé och utsiktsplats


En makalös utsikt över Vättern som kan avnjutas med en fika. Vandringsleder utgår här. Har man tur får man se hang gliders kasta sig ut.

  • Till start: 245,2 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Jönköping 
  • Avgift: Nej 


Kleven

Utsikten från Solhöjden är verkligen något utöver det vanliga. Du ser både Småland, Östergötland och Västergötland på samma gång! Visingsö ligger som en oas mitt ute i det blå.

Hit är ni välkomna att sitta en stund och njuta av utsikten. Kanske ta med lite matsäck och äta vid något av våra fina bord?

En vandringsled, på ca 2 km, kan vara en utmaning.  Starta vid parkeringen på utsikten och kom i mål vid caféet. Tyvärr är den inte handikappanpassad.

Text hemsidan

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Uppgrenna naturhus
En rogivand oas med vidudnerlig utsikt över Vättern. Entréavgift.
OrtGränna
Röttle by
Söder om Gränna ligger Röttle by. En sommaridyll och kulturskyddad by med gamla kvarnar, vattenfall och småbåtshamn.
OrtGränna
Visingsö norra
En tur på norra Visingsö som passerar Visingsborg, ett kyrktorn man kan bestiga, märkliga Tempelgården och ett härligt strandbad mm.
OrtVisingsö
Ellen Keys Strand
Ellen Keys strand är inte en badplats utan Strand är namnet på den Villa precis vid Vätterns strand som den internationellt kända författarinnan och samhällsdebattören lät uppföra 1910-1911 och inspirationen från utlandet är påtaglig. Flera visningar dagligen sommarhalvåret.
OrtÖdeshög
Ombergs turisthotell
Få hotell har så här vacker utsikt som denna över Östgötaslätten och Vättern som detta anrika turisthotell med intressant historia. En lunch här är ett bra avstamp för allt intressant i omgivningarna.
OrtÖdeshög
Åsens by
Sveriges första kulturreservat. Upplev hur Småland såg ut för 100 år sedan. Allt är skött i traditionell stil och man kan åka häst och vagn, karda ull och klappa djur. Kaffestuga, handelsbod och övernattningsmöjligheter.
OrtArray