Kleven kafé och utsiktsplats


En makalös utsikt över Vättern som kan avnjutas med en fika. Vandringsleder utgår här. Har man tur får man se hang gliders kasta sig ut.

  • Till start: 245,2 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Jönköping 
  • Avgift: Nej 


Kleven

Utsikten från Solhöjden är verkligen något utöver det vanliga. Du ser både Småland, Östergötland och Västergötland på samma gång! Visingsö ligger som en oas mitt ute i det blå.

Hit är ni välkomna att sitta en stund och njuta av utsikten. Kanske ta med lite matsäck och äta vid något av våra fina bord?

En vandringsled, på ca 2 km, kan vara en utmaning.  Starta vid parkeringen på utsikten och kom i mål vid caféet. Tyvärr är den inte handikappanpassad.

Text hemsidan

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Uppgrenna naturhus
En rogivand oas med vidudnerlig utsikt över Vättern. Entréavgift.
OrtGränna
Gränna
Gränna är en pittoresk ort med ett gudomligt vackert läge vid Vätterns strand. Stanna till för lunch, se polkagristillverkning, vandra runt, gå upp på utsiktsberg eller varför inte ta färjan till Visingsö.
OrtGränna
Grännabergets fruluftsmuseum...
Strax ovanför Gränna, på bergskanten, med en vidunderlig utsikt över staden, ligger Grännabergets Friluftsmuseum, anlagd 1912. Stugorna och ett kafé är öppna sommartid.
OrtGränna
Visingsö södra
En bil- eller cykeltur på den södra delen av Visingsö. Lite kortare än den norra rutten. Naturskönt med en gigantisk silvergran och ruinen Sveriges äldsta kungaborg.
OrtVisingsö
Ombergs turisthotell
Få hotell har så här vacker utsikt som denna över Östgötaslätten och Vättern som detta anrika turisthotell med intressant historia. En lunch här är ett bra avstamp för allt intressant i omgivningarna.
OrtÖdeshög
Åsens by
Sveriges första kulturreservat. Upplev hur Småland såg ut för 100 år sedan. Allt är skött i traditionell stil och man kan åka häst och vagn, karda ull och klappa djur. Kaffestuga, handelsbod och övernattningsmöjligheter.
OrtArray