Iföverkens industrimuseum.


Ett museum speglar brukets historia från starten 1887 till dagens företag. Ifö, efter ön Ivön, tillverkar badrumsprodukter av hög kvalitet.

  • Till start: 420,6 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Bromölla 
  • Avgift: Nej 


Iföverkens industrimuseum

Bruksmuseet invigdes i september 1996 och speglar brukets historia från starten 1887 fram till dagens företag. En del av museet fungerar också som utställningslokal för tillfälliga konstutställningar. 

På museet visas de arbetsmetoder som använts sedan första början i sin naturliga miljö samt ett urval av de produkter som har tillverkats under olika epoker. 

I anslutning till museet finns även en keramisk verkstad där konstnärer arbetar i samarbete med museet för att levandegöra delar av den historiska produktionsprocessen.

Läs mera
Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Tiansgården.
En 1700-talsgård som flyttades vid laga skiftet från Ivetofta till Bromölla. Idag är Ivetoftas hembygdsgårds museum inrymt på gården.
OrtBromölla
Kjugekull naturreservat
Ett naturreservat med vandringsleder som överblickar Ivösjön säger en del. För andra är det platsen för äventyrlig klättring på stora stenbumlingar.  Café Kjugekull finns för den sugne.
OrtKristianstad
Humleslingan...
Här går färden på vackra vägar kring Skånes största sjö Ivösjön. Ivön mitt i sjön nås med en gratis vägfärja. Vacker natur och intressanta sevärdheter.
OrtBromölla
Bäckaskog slott
Slottet ligger på näset mellan Ivösjön och Oppmannasjön och drar till sig många besökare för dess hotell- och restaurang. Men man kan även fritt vandra runt i parken som bland annat har en klassisk örtagård.
OrtKristianstad
Listers härads tingshus.
En av Sölvesborgs främsta sevärdheter är Listers Härads Tingshus som ritades av mästerarkitekten Gunnar Asplund, uppfört mellan 1918 och 1921. Ett av Nordiska klassicismens främsta verk.
OrtSölvesborg
Sölvesborgsbron
Vem vill inte vandra eller cykla över Europas längsta gång- och cykelbro? Den spektakulärt utformade 760 meter långa bron är populär för flanörer och är även en bra start vidare ut på Listerlandet.
OrtSölvesborg