IKEA museum.


  • Till start: 386,7 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Älmhult 
  • Avgift: Ja 
Laddar..
Stor karta

Museet som speglar Sveriges utveckling sett i hur företaget möblerade upp folkhemmet skulle man kunna säga. Möblerna, miljöerna, katalogerna och samtiden. Allt är intressant presenterat som det skall på ett bra museum.

IKEA museum

BERÄTTELSEN

Berättelsen om IKEA är också i någon mån svenskarnas historia. Den stora möbelkedjan med Ingvar Kamprad vid rodret har spelat en viktig roll i otaliga tonårsrum, piffat vardagsrum med miljontals prydnadskuddar och höjt mysfaktorn i fler gillestugor än vi kan räkna. Att följa berättelsen om hur det en gång började är minst sagt fascinerande, och igenkänningen är hög. Dessutom spelar både nutid och framtid en viktig roll i utställningarna, vilket gör ett besök på IKEA Museum ännu mer spännande.

 

UTSTÄLLNINGAR

Den fasta utställningen på IKEA Museum är indelad i tre delar: Våra rötter, Vår berättelse och Era berättelser. Vi tittar närmare på 1800-talets småländska vardagsliv, Ingvar Kamprads egen uppväxt på gården Elmtaryd och det svenska samhällets omvandling under 1900-talet, där hemmet och bostaden står i centrum för visioner och reformer. Detta leder slutligen fram till en ung pojkes växande affärsrörelse.

 

Det är Sveriges historia som berättas, men också företaget IKEAs historia naturligtvis. Man har också valt att berätta historierna om hur IKEAs möbler faktiskt har använts och används i hem runtom i världen.

Dessutom har man alltid en tillfällig utställning, som byts ut två gånger om året. 

 

BUTIK OCH RESTAURANG

I samma byggnad som museet finns också butik och restaurang Köket. 


 Här finns museets profilprodukter och välbekanta klassiker att handla med hem. Restaurangen har en meny som är baserad på de berömda köttbullarna, med en modern twist.

 

Text: Visit Älmhult

Läs mera
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...