Ljungby...


I Ljungby finns ett Sagomuseum, Ljungbergsmuseet som är ett konstmuseum, en vackert belägen hembygdsgård och en pittoresk stadskärna vid ån Lagan.

  • Till start: 369,2 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Ljungby 
  • Avgift: Ja 


Sevärdheter under turen

1. Sagomuseet 2. Ljungbergsmuseet
Laddar..
Stor karta
Sevärdhet 1 av 2

Sagomuseet

Sagor och sägner om tomtar och troll, näcken och skogsfrun. Maror och gastar har i alla tider roat och förskräckt folk.

Sagomuseet levandegör den muntliga berättartraditionen i Sverige. Upptäck museet på egen hand eller boka en berättarguide. På sommaren är det guidade visningar på museet. Övriga året bokas gruppvisning med berättarguide i förväg.

Vill du testa på Geocaching, så finns en mindre skattjakt runt museet. Här ska ni hitta sagorna. Perfekt för alla som prova på att leta skatter med GPS. GPS kan lånas på Sagomuseet.

Adress: Märta Ljungbergsvägen 1, Ljungby 

Text: Visit Småland

Ljungbergsmuseet

LJUNGBERGMUSEET- KRONOBERGS LÄNS BILDKONSTMUSEUM

Ljungbergmuseet visar en stor del av Sven Ljungbergs och Ann Margret Dahlqvist-Ljungbergs teckningar, målningar, grafik och böcker. Varje år produceras också en eller flera större utställningar i samarbete med andra konstmuseer.

Text: Visit Småland

Länkar

  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


IKEA museum.
Museet som speglar Sveriges utveckling sett i hur företaget möblerade upp folkhemmet skulle man kunna säga. Möblerna, miljöerna, katalogerna och samtiden. Allt är intressant presenterat som det skall på ett bra museum.
OrtÄlmhult
Vandalorum.
Ett konstmuseum med höga ambitioner. Man rör sig i gränsområdet mellan konst och design. Vad som ser ut som tre lador är omsorgsfullt ritade konsthallar för optimalt ljusinsläpp.
OrtVärnamo
Apladalen natur- och hembygdspark.
I närheten av Värnamos centrum ligger natursköna Apladalen som bjuder på djur och natur samt hantverk och kultur i husen från 1700- och 1800 talen.
OrtVärnamo
Bruno Mathsson center.
En av de mest framträdande och berömda svenska möbelformgivarna genom tiderna är Bruno Mathsson. Han föddes i Värnamo och idag visar Bruno Mathsson International möblerna i det glashus som han lät bygga i anslutning till sitt barndomshem.
OrtVärnamo
Åsnens nationalpark - rundtur ...
Sveriges nyaste nationalpark bildades så sent som 2018. Kring sjön Åsnen finns en unik insjöskärgård med 7000 öar. Här tar vi med tre platser som verkligen rekommenderas.
OrtVäxjö
Amys Café - Mjölkenabben.
Hyr en båt och ro runt. Annars är väl en fika på bryggan ett hett tips. Fin camping med servering.
OrtTingsryd