Vandalorum.


  • Till start: 336,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Värnamo 
  • Avgift: Ja 
Laddar..
Stor karta

Ett konstmuseum med höga ambitioner. Man rör sig i gränsområdet mellan konst och design. Vad som ser ut som tre lador är omsorgsfullt ritade konsthallar för optimalt ljusinsläpp.

Vandalorum

Vandalorum – en unik konsthall i Småland

Vandalorum är ett centrum för konst och design. Målsättningen är att erbjuda upplevelser på flera plan samtidigt. Sedan Vandalorum öppnade 2011 har det erbjudits en rad utställningar som kombinerar konst och design. Och ibland utforskar gränslandet däremellan! Här finns även en museibutik och museikrogen Syltan, som serverar kreativt tillagad mat och fika.

Vandalorum är en konsthall i Småland och främst en mötesplats för det lokala och regionala, men med ambitionen att skapa nationellt intresse för verksamheten och ge den en internationell relevans. Inte minst genom ett nära samarbete mellan konstnärer, formgivare, den kreativa industrin i trakten och näringslivet i stort. Vandalorum är en plats att upptäcka men också att återvända till.

Renzo Piano är arkitekten bakom Vandalorum. Piano är också en ljusets mästare med krav på ideala förhållanden för våra upplevelser. Vandalorum är därför inte bara ett konstverk i sig själv utan kännetecknas i högsta grad av funktionalitet och kvalitet. Renzo Piano har inspirerats av miljöerna i Småland och även den lada som tidigare stod på platsen. Detta återspeglas i byggnaderna idag.

Här finns även Syltan café och restaurang, som erbjuder fika och lättare rätter. På Vandalorum finns låsbara skåp för värdesaker. Vandalorum är handikappanpassat.

I en av de röda ladorna hittar du Smålands Konstarkiv som ger 7-8 utställningar per år, och har ett studiearkiv med verk av konstnärer knutna till Småland.

På Vandalorum kan grupper boka en guidad visning enligt överenskommelse.

Adress: Skulpturvägen 2, Värnamo  

Text: Visit Småland

Läs mera
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...