Kisa hembygdsgård...


Vackert beläget på en bergsudde högt ovanför Kisasjön ligger en av Sveriges största hembygdsgårdar med femton kulturhus och fyratusen föremål i autentiska miljöer.

  • Till start: 204,9 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Kinda 
  • Avgift: Nej 


Kisa hembygdsgård

Kisa Hembygdsgård är en av de största i Sverige och ligger vackert på en hög bergsudde i centrala Kisa med utsikt över Kisasjön. 

Omgivningarna består av en naturlig park med stora tallar och mossiga hällar. 

Här finns femton unika kulturhus från Kindabygden och samlingar med över fyratusen registrerade föremål som visas i autentiska miljöer. Hembygdsföreningen är mycket aktiv och arrangerar bland annat guidade turer.

Text: Kinda turism

Läs mera
Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Kisa emigrantmuseum och Café Colombia.
Café Colombia öppnades 1921 och då träffades man för att dricka bryggkaffe och lyssna på en kristallmottagare. På övervåningen ligger museet med föremål från emigrationen härifrån.
OrtKinda
Smedstorps dubbelgård...
Ett kulturreservat tillika statligt byggnadsminne som förutom den speciella dubbelgården från 1700-talet även inrymmer kringliggande by. Här finns en rad hotade lantraser som man föder upp på gården.
OrtYdre
Korpberget och Vadstuguberget.
Högt ovanför sjön Åsunden, 185 m för att vara ungefärlig, ligger Korpberget och det lite högre Vadstuguberget. Vid Korpberget finns rester av en fornborg. Kombinera med besök på Valön.
OrtKinda
Rimforsa hamn - Kinda kanal...
Detta är ett noga utvalt utflyktsmål som besökts och kan rekommenderas. Vi jobbar just nu med att färdigställa texter och allmän information samt att redigera fler bilder till bildspel.
OrtKinda
Malexander...
Tyvärr har denna lilla ort förknippats med ett tragiskt dåd. Den lilla orten nås via en vacker väg längs Sommen och strax intill kyrkan ligger hembygdsbmuseet med utsikt över sjön.
OrtBoxholm
Brokind - Kinda kanal...
Kinda kanal följer Stångåns naturliga lopp från Linköping till sjön Åsunden och har sammanlagt nio slussar där Brokind är den sista räknat från stan.
OrtLinköping