Kisa hembygdsgård...


Vackert beläget på en bergsudde högt ovanför Kisasjön ligger en av Sveriges största hembygdsgårdar med femton kulturhus och fyratusen föremål i autentiska miljöer.

  • Till start: 204,9 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Kinda 
  • Avgift: Nej 


Kisa hembygdsgård

Kisa Hembygdsgård är en av de största i Sverige och ligger vackert på en hög bergsudde i centrala Kisa med utsikt över Kisasjön. 

Omgivningarna består av en naturlig park med stora tallar och mossiga hällar. 

Här finns femton unika kulturhus från Kindabygden och samlingar med över fyratusen registrerade föremål som visas i autentiska miljöer. Hembygdsföreningen är mycket aktiv och arrangerar bland annat guidade turer.

Text: Kinda turism

Läs mera
Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Affären i Svalsjö och Pers mekaniska kabinett...
Förutom den gamla lanthandelns mysiga trädgårdskafé har man i Pers mekaniska kabinett skapat en mängd träföremål som rör sig och spelar upp scener då man vevar på dem.
OrtKinda
BP nostalgimack i Björkfors.
BP Nostalgimack med interiör från 1955 då den öppnades och var i bruk till 1983. 2001 invigdes macken till Nostalgimuseum och är idag inredd som den såg ut på 1950- och 60-talen.
OrtKinda
Korpberget och Vadstuguberget.
Högt ovanför sjön Åsunden, 185 m för att vara ungefärlig, ligger Korpberget och det lite högre Vadstuguberget. Vid Korpberget finns rester av en fornborg. Kombinera med besök på Valön.
OrtKinda
Rimforsa hamn - Kinda kanal...
Detta är ett noga utvalt utflyktsmål som besökts och kan rekommenderas. Vi jobbar just nu med att färdigställa texter och allmän information samt att redigera fler bilder till bildspel.
OrtKinda
Trollegater - Inget för de mörkrädda.
Trollegater naturreservat är en av Sveriges största urbergsgrottor med ett gångsystem på ca 140 meter. Grottorna kan utforskas på egen hand eller med guidning i inlandsisens fotspår och trollens värld. 
OrtKinda
Norra Kvill nationalpark.
Här finns tre vandringsleder att välja mellan i den småländska urskogen som inte avverkats på 150 år och där vissa tallar är 350 år. En belöning är utsiktsplatsen på nationalparkens högsta berg.
OrtVimmerby