Köpmanberget Hudik


Här uppe träffas Hudiksvallsborna vid högtider och andra evenemang. Fin utsikt över Hudiksvallsfjärden och det speciella Sångartemplet är landmärket som står ut.

  • Till start: 270,7 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Hudiksvall 
  • Avgift: Nej 


Köpmanberget Hudik

I skrifter från 1600-talet står att köpmän stod på berget och inväntade sina fartyg med varor.

Köpmanberget är en vacker festplats grundad 1902 och var den självklara samlingsplatsen för Hudiksvallsborna och nu satsar man på att få igång samma folkparkskänsla igen som på 1970-talet med konserter mm. Dansbanan har tak och här ligger även restaurang Parkhyddan.

Det platsen är mest känd för är sångartemplet med sina kritvita pelare. Templet anlades av Hudiksvalls Sångarförbund i början av 1900-talet.

Utsikten mot Hudiksvallsfjärden är fin året om.

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Strömmingsundet...
Den lilla hamndelen med fiskebodar på ömse sidor om har blivit Hudiksvalls landmärke. Sommartid är det samlingsplats för folket med krogar och bodar.
OrtHudiksvall
Iggesunds järnverk och Bruksmuseum
Intill järnverket som drivs i full fart ligger ett gammalt bruksmuseum. Slagg var en biprodukt av driften och en enorm slagghög kan bestigas med vacker utsikt som belöning. Avstånd från E4 c:a 8 min 6 km
OrtIggesund
Ystegårn hälsingegård...
Detta är ett noga utvalt utflyktsmål som besökts och kan rekommenderas. Vi jobbar just nu med att färdigställa texter och allmän information samt att redigera fler bilder till bildspel.
OrtHudiksvall
Hölick fiskeläge...
Detta är ett utvalt besöksmål. Texter och bilder under arbete. 
OrtHudiksvall
Borka Brygga - restaurang och museum.
En verkligt härlig plats vid ett fiskeläge. När ångbåtar gick här så hade man en väntsal vilken idag inrymmer en krog. Litet fiskemuseum och en utsiktsplats ett par hundra meter ifrån är plus. Avstånd från E4 c:a 8 min 5 km  
OrtHudiksvall
Stocka och Rönnskärs fiskeläge...
Vid Stocka gästhamn kan man parkera bilen vid restaurangen och vandra ut på Rönnskärs fiskeläge. Husen där ligger sammantryckta på läsidan men ut mot havet finns klippor och öppet hav. Avstånd från E4 c:a 19 min 19 km
OrtNordanstig