Krapperup slott


Slottet är en av Skånes äldsta sätesgårdar med anor från 1200-talet. Här kan man vandra runt parken ända ned till Öresund. Här finns Krapperups konsthall, en kaffestuga, slottsbod och ett museum.

  • Till start: 473,4 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Höganäs 
  • Avgift: Nej 


Krapperup slott

På Kullahalvön intill Öresund ligger Krapperups slott. Med anor från 1200-talet är det en av Skånes äldsta sätesgårdar. Ett stort antal svenska och danska släkter har ägt slottet genom århundradena och det var mycket mäktigt och man styrde över de flesta gårdarna och byarna runtom. Däribland Arild och Mölle.

Idag används flera av de imponerande ekonomibyggnaderna till annat än de var historiskt. Det gamla stallet huseras av Kullens Konstförening med sin konsthall, Krapperups Konsthall men även Krapperups museum. Den gamla smedjan och snickarverkstaden inrymmer kaffestuga samt Slottsboden och kostallet är idag musikhall.

Man kan besöka den vackra slottsträdgården året om.

Läs mera

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Nimis
Detta är Lars Vilks omtalade drivvedsskulpturer. Att ta sig ned hit är inte bara en upplevelse, det är en strapats också. Branta sluttningar och skulpturerna beträds på egen risk. Enastående utsikt.
OrtHöganäs
Arild
En pittoresk fiskeby där bebyggelsen ligger som årsringar i terrasser i sluttningen ovanför hamnen. Flera kända konstnärer lockades hit för ljuset och de vackra miljöerna. Här finns allt från enklare fiskestånd till finkrogar.
OrtHöganäs
Mölle
Synden i Mölle var ett begrepp när förra seklet var ungt och badande kom hit från hela Europa. En mysig hamn med folkliv och kanske få syn på några surfare i aktion där.  Finät eller eller ta ett glas uppe vid Grand Hotell för utsikten i den fina jugendbyggnaden.
OrtHöganäs
Kullahalvön
En rundtur mellan några klassiker som Mölle, Arild, Kullaberg och extra stopp vid en fantastisk utsiktsplats ovanför Mölle. Bra möjligheter till vandring så ta på bekväma skor. 
OrtHöganäs
Viken
Pittoreskt fiskeläge med bra restauranger och flera kulturhistoriskt intressanta byggnader samt Vikens Sjöfartsmuseum. Här slår man lätt ihjäl några mysiga timmar.
OrtHöganäs
Domsten...
Detta gamla fiskeläge ligger en dryg mil norr om Helsingborg. Här finns en fin liten strand, en gästhamn och en liten hamnkrog där man även kan fika.  
OrtHelsingborg