Kvarnbadet


Kvarnbadet är en tempererad utebassäng på historisk mark strax norr om Vallentunasjön och intill den medeltida kyrkan.

  • Till start: 22,4 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Vallentuna 
  • Avgift: Nej 


Kvarnbadet Vallentuna

Kvarnbadet är en tempererad utebassäng på historisk mark strax norr om Vallentunasjön och intill den medeltida kyrkan.

Badet består av:

En tempererad 50 metersbassäng med 8 banor.
En 17,5 metersbassäng för simskola och de mindre simkunniga barnen.
En plaskdamm för de allra minsta barnen.

Två av banorna i 50 metersbassängen är alltid reserverade för motionssim. Till badet hör omklädningsrum, dusch och bastu (vid högsommarvärme är bastun avstängd dagtid). För den som blir sugen på något gott, finns kiosk och servering. Förutom simaktiviteter och simskola finns en lekplats för de yngre barnen , en beachvolleybollplan samt kanoter att hyra.

Öppet alla dagar under sommaren förutom midsommarafton.

08-587 851 83

Läs mera

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Vallentuna 4H-gård.
Här finns hö och halm till salu, uthyrning av ponnys, gratis gödsel, utlåning av sommarkaniner, ponnyridning på söndagar - listan är lång! Åk hit!
OrtVallentuna
Skänkstugan.
På landet i Täby Kyrkby ligger 1800-tals stugan där det serveras rustik och elegant mat. Mysigast på vintern med öppen spis eller uteserveringen sommartid.
OrtTäby
Angarnsjöängen naturreservat.
En våtmark med 250 fågelarter där vattennivån varierar med vädret. En vandringsled runt är 6,5 km lång. I fågelskådningstorn ser man långt över ängen. ...
OrtAngarn
Ullna golfklubbs restaurang.
Flera gånger utsedd till Sveriges bästa golfrestaurang. Vackert belägen vid Ullnasjön ligger golfbanan skapad av Sven Tumba och senare Jack Nicklaus.
OrtÖsteråker
Hökeriet Granby gård och Granbyhällen
Denna gård ligger i ett kulturellt område med historia från medeltiden. Förutom att införskaffa gårdens nötkött och färskmalna fullkornsmjöl i handelsboden Hökeriet kan du även besöka Sveriges till ytan största vikingahäll, Granbyhällen, som ligger precis intill.
OrtVallentuna
Ängsholmsbadet
Ängsholmsbadet har sedan länge varit en mycket populär badplats. På 80-talet utökades området till att bli ett parkområde med stora klippta gräsytor, planteringar fotbollsmål, lekplats och bänkar. Genom parken rinner en bäck för dagvatten.
OrtViggbyholm