Lilla Bjers Gårdskrog


En kort bit söder om Visby ligger denna med all rätt kritikerrosade krog. Avslappnande och harmonisk miljö. 

  • Till start: 194,9 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Visby 
  • Avgift: Nej 


Lilla Bjers Gårdskrog

Efter en lagom lång cykeltur från Visby når man denna enormt kritikerrosade restaurang. Gillar du ekologisk och hållbart så får du absolut inte missa denna.

Förutom den kulinariska höjden är miljön och inredningen så harmoniskt det kan bli. Känslan är mer Frankrike än Sverige.

Säsongsöppet slutet av april till och med september med varierande dagar öppet

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Roadtrip från Visby söderut.
En riktigt lång tur med start i Visbys södra utkanter och ner till en av landets vackraste bilvägar Ekstakusten. Två intressanta skeppssättningar, ett utsiktsberg, ett par stränder och några fiskebyar.
OrtGotland
Högklint
En liten utflykt med picknick från Visby eller ett stopp när man tar sig söderut på ön. Enastående utsikt mot havet och Visby. Rastplats med bänkar.
OrtVisby
Kortare utsikts-rundtur söder om Visby.
En tur från Visby söderut med flera härliga utsiktsplatser samt ett av öns mälktigaste fornminnen, Gnisvärds skeppssättning. Avslutar vid Tofta strand.
OrtVisby
Galgberget i Visby
Lite skrämmande påminnelse om rättskipning från förr. I dag en populär utsiktsplats.
OrtVisby
Gnisvärd skeppssättning
En serie skeppsättningar från yngre bronsåldern (1100 och 500 f.Kr ). Vi har märkt ut den som är Gotlands största bevarade (45m lång, 7 m bred).
OrtTofta
Roma kungsgård och klosterruin
Från 1164 till 1500-talet låg ett kloster här vars ruiner finns att beskåda. Sedan följde reformationen och indragningen av kloster till kronan oh blev en kungsgård. Mycket intressant besöksmål.
OrtRomakloster