Löfstad slott


  • Till start: 145,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Norrköping 
  • Avgift: Nej 
Laddar..
Stor karta

Löfstad slott ligger intill en motorvägsavfart kan sägas vara en rätt snofsig vägkrog. Museidelen visar exakt hur siste ägaren bodde 1946. Missa inte minnestenen över den lynchmördade Axel von Fersen i den vackra parken. Slottet är sevärt även utan museibesök.

Sevärdhet 1 av 2

Löfstad slott

Löfstad slott är en svensk slottsmiljö som varit oförändrad sedan 1926 när slottsägarinnan Emelie Piper bodde här. Så hade hon bestämt och Riddarhuset skulle sköta förvaltningen och det som senare blev Östergötlands museum skulle sköta driften och gör så än idag. Det rör sig inte bara om att möblemang, silverföremål och konstverk är bevarat utan även, kistor, skåp och garderober är intakt med dess innehåll som strumpor, klänningar, kastruller, dukar mm. Att bevara ett hem på detta sätt är unikt.

Man kan gratis ströva omkring i området och då bör man även ta sig till den engelska parken vilken är en av landets bäst bevarade. I parken på en liten holme finns ett minnesmonument över Axel von Fersen d y som var bror till Sophie von Fersen som anlade parken.

Det finns även en barockträdgård och en köksträdgård som har ett nytt tema varje år.

Vill man uppleva slottet så kan man gå en slottsvisning där man tas genom historien från 1600-talet och framåt.

Kafé, värdshus och slottsbutik med varor för hem och trädgård. 

Läs mera

Länkar

Värdshuset Löfstad slott

I ett traditionellt värdshus i slottets norra flygel har man öppet för lunch vardag som helg under hela året och café Smedjan har öppet på sommarhalvåret i slottets gamla smedja.

Under vintern är det kafé i anslutning till Värdshuset i norra flygeln i Lilleköket som är slottets äldsta kök.

 

Värdshuset Löfstad Slott
Axel Lillies väg
605 97 Norrköping
Tel:: 011-33 51 65

Länkar

  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...