Norsholms sluss och Kapten Billes...


Där snabbtåget från Stockholm visslar förbli ligger Norsholms sluss som är en del av Göta kanal. En bit från slussen ligger Kapten Billes där man kan hyra cykel, kanot eller bara äta gott eller fika.

  • Till start: 151,2 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Norrköping 
  • Avgift: Nej 


Laddar..
Stor karta
Sevärdhet 1 av 2

Norsholms sluss

Kapten Billes Café och restaurang

Norsholms sluss

En av slussarna i Göta kanal som ligger intill järnvägen precis innan kanalen går ut i Roxen. Ett charmigt slussområde där man fikar och äter på det kända Kapten Billes.

 

Kapten Billes

Kapten Billes ligger mitt i Norsholm utefter Götakanal, i en före detta slussvaktarbostad har vi vårt lilla café bredvid ett fantastiskt vackert kastanjeträd.

 

Där serverar man sina egentillverkade glassar och milkshake som vi är mycket stolta över. Vi har även lättare mat och givetvis en hel del hembakat fika och nygräddat.

 

Läs mera
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Löfstad slott
Löfstad slott ligger intill en motorvägsavfart kan sägas vara en rätt snofsig vägkrog. Museidelen visar exakt hur siste ägaren bodde 1946. Missa inte minnestenen över den lynchmördade Axel von Fersen i den vackra parken. Slottet är sevärt även utan museibesök.
OrtNorrköping
Mellan Norrköping och Örebro till bruksorter längs vackra vägar...
Med start i Norrköping passeras Finspångs bruk och slott, Rejmyre glasbruk, Övre Häfla bruk, Brevens bruk till Örebro med slottet och stadens övriga sevärdheter.
OrtNorrköping
Ostkusten - Norrköping till Kalmar
Den här turen följer ostkusten från Norrköping till Kalmar med fokus på lite större orter. Vid flera av orterna har vi stadsguider eller promenader.
OrtNorrköping
Norrköping en promenad i industrilandskapet
Tydligare än här syns inte Sveriges omställning från industri- till informationsamhälle. Vackra industribyggnader idag fyllda av studerande och entreprenörer.
OrtNorrköping
Söderköpings brunn
Söderköpings brunn har anor från 1794 då det var på modet att lämna de smutsiga städerna för att uppsöka en brunnsort för att ”dricka brunn”. Idag ett spahotell med fin restaurang.
OrtSöderköping
Stjärnorps slottsruin och Stjärnorpsravinen.
Slottet uppfört 1650 fick den gamla huvudbyggnaden eldhärjad 1789. Kvar är ruinen med  två nya som flygelbyggnader flankerar. I bäckravinen intill går en c:a en km lång vandringsled som är en härlig naturupplevelse.
OrtLinköping