Norsholms sluss och Kapten Billes...


Där snabbtåget från Stockholm visslar förbli ligger Norsholms sluss som är en del av Göta kanal. En bit från slussen ligger Kapten Billes där man kan hyra cykel, kanot eller bara äta gott eller fika.

  • Till start: 151,2 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Norrköping 
  • Avgift: Nej 


Laddar..
Stor karta
Sevärdhet 1 av 2

Norsholms sluss

Kapten Billes Café och restaurang

Norsholms sluss

En av slussarna i Göta kanal som ligger intill järnvägen precis innan kanalen går ut i Roxen. Ett charmigt slussområde där man fikar och äter på det kända Kapten Billes.

 

Kapten Billes

Kapten Billes ligger mitt i Norsholm utefter Götakanal, i en före detta slussvaktarbostad har vi vårt lilla café bredvid ett fantastiskt vackert kastanjeträd.

 

Där serverar man sina egentillverkade glassar och milkshake som vi är mycket stolta över. Vi har även lättare mat och givetvis en hel del hembakat fika och nygräddat.

 

Läs mera
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Ekenäs slott
Ett av Sveriges bäst bevarade renässansslott och har torn och vallgrav som ett riktigt sagoslott. Slottskafé sommartid.
OrtLinköping
Norrköping - industrilandskapet
Tydligare än här syns inte Sveriges omställning från industri- till informationsamhälle. Vackra industribyggnader idag fyllda av studerande och entreprenörer.
OrtNorrköping
Norrköping en promenad i industrilandskapet
Tydligare än här syns inte Sveriges omställning från industri- till informationsamhälle. Vackra industribyggnader idag fyllda av studerande och entreprenörer.
OrtNorrköping
Söderköping
Söderköping anses av många som en av Sveriges allra mest pittoreska. Här bjuds man på båtliv vid Göta kanal, en glassrestaurang, ett utsiktsberg för den spänstige och massor med kulturhistoria och småortsgemyt.
OrtSöderköping
Glassrestaurang Smultronstället
Glassrestaurangen blev känd för svenska folket via Café Norrköping med Ragnar Dahlberg som programledare. Välförtjänt drar man folk till pittoreska Söderköping enkom för att glassa lite. Läget vid Göta kanal i pittoreska Söderköping gör sitt till.
OrtSöderköping
Linköping
Stor stad men med en sevärd stadskärna man betar av på några timmar. Rik historia där domkyrka och slott. Trädgårdsföreningens stora park och den vackra ån är värt besöket. Kanske en av landets bästa cykelstäder.
OrtLinköping