Mauritzbergs slott.


Konferens och golf kanske inte är allas tekopp men här kan alla besöka det vackra slottet som är beläget högt över Bråviken. Golfrestaurangen Ebba Grips bistro erbjuder enkel och prisvärd mat om man inte ska finäta på slottet. 

  • Till start: 113,4 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Norrköping 
  • Avgift: Nej 


Mauritzbergs slott

Några kilometer från vägfärjan över Bråviken till Vikbolandet ligger detta sagolikt vackert belägna slott. Som de flesta slott i landet har de haft många ägare och precis som mycket i skärgården så blev det bränt av Ryssen 1719. Från slottets östra sida ser man långt ut i Bråviken något som vittnar om dess strategiska läge då hotet inte kom från luften utan från vatten.

Idag är slottet ett konferenshotell som även välkomnar privatpersoner för avkoppling eller golfspel i den angränsande banan. Vill man inte sova över så är slottet en perfekt måltidsutflykt med lunch mellan 11 och 15 i Ebba Grips bistro som är golfrestaurangen öppet maj till september eller dinera i Greve Bondes festmatsal, inta afternoon tea i Silversalongen eller middag i Jägarsalen. När vädret tillåter, lockar slottets sommarterrass bredvid den gamla kvarnen.

Mauritzberg slott
Mauritsbergsvägen 5 Vikbolandet, Norrköping

Tel: 0125 50100

Läs mera
Mauritzbergs slott.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Nyköping - stadspromenad.
En promenad uppskyltad av Södermanlands turistbyrå med historiskt tema. Vi har valt att kapa den lite men dragit ut den till hamnen och lagt till några krogar.
OrtNyköping
Norrköping en promenad i industrilandskapet
Tydligare än här syns inte Sveriges omställning från industri- till informationsamhälle. Vackra industribyggnader idag fyllda av studerande och entreprenörer.
OrtNorrköping
Mellan Norrköping och Örebro till bruksorter längs vackra vägar...
Med start i Norrköping passeras Finspångs bruk och slott, Rejmyre glasbruk, Övre Häfla bruk, Brevens bruk till Örebro med slottet och stadens övriga sevärdheter.
OrtNorrköping
Ämtö naturreservat
Reservatet är av stor betydelse för det rörliga friluftslivet. 
OrtValdemarsvik
Norsholms sluss och Kapten Billes...
Där snabbtåget från Stockholm visslar förbli ligger Norsholms sluss som är en del av Göta kanal. En bit från slussen ligger Kapten Billes där man kan hyra cykel, kanot eller bara äta gott eller fika.
OrtNorrköping
STF Horsvik
Sörmlands skärgård är en orörd skatt vid Östersjöns kust. Glest befolkad och med många fina kuststräckor som fortfarande är obebyggda. Vandrarhemmet ligger nära havet med Stendörrens naturreservat på bekvämt avstånd.
OrtNyköping