Mauritzbergs slott.


Konferens och golf kanske inte är allas tekopp men här kan alla besöka det vackra slottet som är beläget högt över Bråviken. Golfrestaurangen Ebba Grips bistro erbjuder enkel och prisvärd mat om man inte ska finäta på slottet. 

  • Till start: 113,4 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Norrköping 
  • Avgift: Nej 


Mauritzbergs slott

Några kilometer från vägfärjan över Bråviken till Vikbolandet ligger detta sagolikt vackert belägna slott. Som de flesta slott i landet har de haft många ägare och precis som mycket i skärgården så blev det bränt av Ryssen 1719. Från slottets östra sida ser man långt ut i Bråviken något som vittnar om dess strategiska läge då hotet inte kom från luften utan från vatten.

Idag är slottet ett konferenshotell som även välkomnar privatpersoner för avkoppling eller golfspel i den angränsande banan. Vill man inte sova över så är slottet en perfekt måltidsutflykt med lunch mellan 11 och 15 i Ebba Grips bistro som är golfrestaurangen öppet maj till september eller dinera i Greve Bondes festmatsal, inta afternoon tea i Silversalongen eller middag i Jägarsalen. När vädret tillåter, lockar slottets sommarterrass bredvid den gamla kvarnen.

Mauritzberg slott
Mauritsbergsvägen 5 Vikbolandet, Norrköping

Tel: 0125 50100

Läs mera
Mauritzbergs slott.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Nävekvarn
Bruket då det stavades med Q, var känt för sina gjutjärnsspisar. Gå runt i bruksområdets vackra byggnader samt i hamnområdet med fik, folkpark, aktersnurremuseum och småbåtshamn.
OrtNyköping
Sjöstugans Restaurang...
Beläget i Kolmårdens samhälle vid Bråvikens strand ligger denna omåttligt populära restaurang dit man tar sig med bil, båt eller varför inte med cykel.
OrtKolmården
Göta kanal från Östersjön till Vänern...
Bortsett från trappor vid slussarna så är en kanalresa på cykel längs en kanal i stort sett helt horisontell. Vilket innebär plan och cykelvänlig väg där hästar tidigare drog båtar fram.
OrtMotala
Stjärnholms slott.
Slottet som byggdes av torparsonen som sjöng så vackert att han adlades. De populära söndagsmiddagarna här har inte storstadspriser och omgivningen bjuder på konst i parken och hästar i hagarna.
OrtOxelösund
Glassrestaurang Smultronstället
Glassrestaurangen blev känd för svenska folket via Café Norrköping med Ragnar Dahlberg som programledare. Välförtjänt drar man folk till pittoreska Söderköping enkom för att glassa lite. Läget vid Göta kanal i pittoreska Söderköping gör sitt till.
OrtSöderköping
Nyköping - stadspromenad.
En promenad uppskyltad av Södermanlands turistbyrå med historiskt tema. Vi har valt att kapa den lite men dragit ut den till hamnen och lagt till några krogar.
OrtNyköping