Mauritzbergs slott.


Konferens och golf kanske inte är allas tekopp men här kan alla besöka det vackra slottet som är beläget högt över Bråviken. Golfrestaurangen Ebba Grips bistro erbjuder enkel och prisvärd mat om man inte ska finäta på slottet. 

  • Till start: 113,4 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Norrköping 
  • Avgift: Nej 


Mauritzbergs slott

Några kilometer från vägfärjan över Bråviken till Vikbolandet ligger detta sagolikt vackert belägna slott. Som de flesta slott i landet har de haft många ägare och precis som mycket i skärgården så blev det bränt av Ryssen 1719. Från slottets östra sida ser man långt ut i Bråviken något som vittnar om dess strategiska läge då hotet inte kom från luften utan från vatten.

Idag är slottet ett konferenshotell som även välkomnar privatpersoner för avkoppling eller golfspel i den angränsande banan. Vill man inte sova över så är slottet en perfekt måltidsutflykt med lunch mellan 11 och 15 i Ebba Grips bistro som är golfrestaurangen öppet maj till september eller dinera i Greve Bondes festmatsal, inta afternoon tea i Silversalongen eller middag i Jägarsalen. När vädret tillåter, lockar slottets sommarterrass bredvid den gamla kvarnen.

Mauritzberg slott
Mauritsbergsvägen 5 Vikbolandet, Norrköping

Tel: 0125 50100

Läs mera
Mauritzbergs slott.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Nävekvarn
Bruket då det stavades med Q, var känt för sina gjutjärnsspisar. Gå runt i bruksområdets vackra byggnader samt i hamnområdet med fik, folkpark, aktersnurremuseum och småbåtshamn.
OrtNyköping
Arkösund...
Norrköpingsbornas favorit längst ut på Vikbolandet. Se en skärgårdsutställning, gå en skyltad bryggvandring eller beskåda vacker bebyggelse. Klipp- och strandbad samt flera krogar. Sälsafari och båtturer utgår härifrån.
OrtNorrköping
Arkösund-Tyrislöt-Harstena...
OrtNorrköping
Mem
En sagolikt vackert litet samhälle där Göta Kanal börjar från Östersjön. Mysig krog vid båthamnen. Cykel finns att hyra för tur längs kanalen.
OrtSöderköping
Söderköpings brunn
Söderköpings brunn har anor från 1794 då det var på modet att lämna de smutsiga städerna för att uppsöka en brunnsort för att ”dricka brunn”. Idag ett spahotell med fin restaurang.
OrtSöderköping
Glassrestaurang Smultronstället
Glassrestaurangen blev känd för svenska folket via Café Norrköping med Ragnar Dahlberg som programledare. Välförtjänt drar man folk till pittoreska Söderköping enkom för att glassa lite. Läget vid Göta kanal i pittoreska Söderköping gör sitt till.
OrtSöderköping