Nåttarös tre bad


Skarsand, Storsand och Östermarsfladen med lite sinsemellan olika karaktär. 

  • Till start: 50,2 Km 
  • Stopp:
  • Avgift: Nej 


Laddar..
Stor karta
Sevärdhet 1 av 4

Nåttarö

Nåttarö är kanske badön framför andra. Speciellt är Stora Sand på östra ön som är skärgårdens största sandstrand. Det finns ett vandrarhem, en större stugby och en krog på ön. Runt ön tar man sig lätt till fots eller med cykel och kajaker och roddbåtar finns att hyra.
 
Bada:
Bad finns i princip på hela ön och brevid ångbåtsbryggan finns en mindre strand.
Stora Sand som är skärgårdens största sandstrand. Långa sandstränder med långgrunt med mjuk sandbotten..
 
Snorkeled:
Här kan du snorkla dig fram längs en led som är snitslad under vattnet.
 
Sevärt:
Drottninggrottan mellan Stora sand och stugbyn. Grottan på ön ska också ha varit en gömma för drottning Maria Eleonora som försökte fly landet efter sin make Gustav II Adolfs död.
Utsikten från Norra böte.
 
Hyra:
Kajak, roddbåt, cykel från vandrarhemmet.
 
Äta:
Nåttarö Krog
Hemsida
 
Handla:
Nåttarö handelsbod 150 m från ångbåtsbryggan.
 
Bo:
Vandrarhemmet STF Nåttarö
08-520 400 13 ,  0768-80 49 34
Mer om vandrarhemmet
 
Stugbokning Din skärgård
Telefon:                08-744 50 01 (bokning 10-12 vardagar)
 
Åka hit:
30 min båtresa från Nynäshamn.

Läs mera

Storsand

Det här är det populäraste badet c:a 1.5 km från ångbåtsbryggan och det är hit de flesta dagsbesökande beger sig. Stranden är en av skärgårdens längsta och det finns plats för alla. Det finns även klippor den som som önskar och då kommer man upp en bit så att det fläktar lite mer. Toaletter och grillplats finns.

Skarsand

Skarsand ligger i närheten av STFs vandrarhem. Stranden är egentligen den finaste på ön med otroligt vackra tallar och annan växtlighet som är helt inbäddad i sand. Stranden har dock ett problem att det är rätt mycket tång vilket kan lukta en del ifall man inte hunnit rensa undan. Väljer man att bada på annan plats är Skarsand ändå värt den lilla omvägen för att se denna vackra plats och givetvis är det ett magnifikt picknickställe.

Östermarsfladen

Inte det mest kända badet på ön men här finns faktiskt tre olika stränder och det första ligger vid småbåtshamnen. Kritvit strand.

  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


STF Nåttarö
Nåttarö är en mycket vacker ö i Stockholms södra skärgård som är känd för sina fina sandstränder Skarsand och Stora sand som ligger på öns östra och norra sida. Du tar dig enkelt hit från Nynäshamn.
OrtHaninge
Rånö
Perfekt för en fritidsfiskare fiske med sina 500 hektar fiskevatten.
OrtHaninge
Båtshaket Ålö
En lada vid sjön och en stor veranda precis vid Ålö brygga. Musikunderhållning titt som tätt och maten är gedigen och det bästa från sjön. Räkor, lax, löjrom, ål och strömming i olika former.
OrtÅlö
Stora Sand Ålö
Ett av Sveriges bästa bad menar många inklusive Expressen. Här får man verkligen känslan av Gotlands stränder men man tar sig hit lite fortare.
OrtÅlö
Utsiktstornet Trehörningen
Från detta torn kan du i 360° bevittna hela Nynäshamns kommun. Utsiktstornet ligger på lilla ön Trehörningen nära Nynäs havsbad och flera vackra byggnader. Utsiktsplats med bil runt Stockholm.
OrtNynäshamn
Nynäshamn - Strandvägen till Lövhagen.
Strandvägens utsikt är oslagbar längs vägen som löper jämte vattnet. I naturreservatet finns otaliga klippor och flera stränder för bad och picknick. Utsiktsplats med bil runt Stockholm.
OrtNynäshamn