Nåttarö


  • Till start: 50,2 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Haninge 
  • Avgift: Nej 
Nåttarö
Stor karta
Sevärdhet 1 av 4

Nåttarö

Nåttarö är kanske badön framför andra. Speciellt är Stora Sand på östra ön som är skärgårdens största sandstrand. Det finns ett vandrarhem, en större stugby och en krog på ön. Runt ön tar man sig lätt till fots eller med cykel och kajaker och roddbåtar finns att hyra.
 
Bada:
Bad finns i princip på hela ön och brevid ångbåtsbryggan finns en mindre strand.
Stora Sand som är skärgårdens största sandstrand. Långa sandstränder med långgrunt med mjuk sandbotten..
 
Snorkeled:
Här kan du snorkla dig fram längs en led som är snitslad under vattnet.
 
Sevärt:
Drottninggrottan mellan Stora sand och stugbyn. Grottan på ön ska också ha varit en gömma för drottning Maria Eleonora som försökte fly landet efter sin make Gustav II Adolfs död.
Utsikten från Norra böte.
 
Hyra:
Kajak, roddbåt, cykel från vandrarhemmet.
 
Äta:
Nåttarö Krog
Hemsida
 
Handla:
Nåttarö handelsbod 150 m från ångbåtsbryggan.
 
Bo:
Vandrarhemmet STF Nåttarö
08-520 400 13 ,  0768-80 49 34
Mer om vandrarhemmet
 
Stugbokning Din skärgård
Telefon:                08-744 50 01 (bokning 10-12 vardagar)
 
Åka hit:
30 min båtresa från Nynäshamn.

Läs mera

Nåttarö krog

Nåttarö Krog ligger strax intill ångbåtsbryggan på Nåttarös västra sida med en fantastisk utsikt över Mysingen och Danziger Gatt. Krogen erbjuder vällagad mat till humana priser och har fullständiga rättigheter. Allt beställs i baren men serveras ute på den stora verandan, trädgårdsborden eller på kuddar i trappan. Pelles skärgårdsrulle som är en tunnbrödsrulle med lax och Strömming på knäckebröd är exempel ur menyn.

Här ser man båten i god tid innan den anländer så man kan ta ett glas här innan avresan. Varje helg under högsäsong anordnas även någon form av aktivitet . Det kan vara trubadurer, karaoke eller temakvällar. (se hemsidan eller ring 08-520 400 96. )

Öppettider (from 21/6 och under sommaren)
Måndag:   Stängt
Tisdag-torsdag:   15-22
Fredag-lördag:   15-23
Söndag:   12-20

Läs mera

Länkar

Storsand

Det här är det populäraste badet c:a 1.5 km från ångbåtsbryggan och det är hit de flesta dagsbesökande beger sig. Stranden är en av skärgårdens längsta och det finns plats för alla. Det finns även klippor den som som önskar och då kommer man upp en bit så att det fläktar lite mer. Toaletter och grillplats finns.

Skarsand

Skarsand ligger i närheten av STFs vandrarhem. Stranden är egentligen den finaste på ön med otroligt vackra tallar och annan växtlighet som är helt inbäddad i sand. Stranden har dock ett problem att det är rätt mycket tång vilket kan lukta en del ifall man inte hunnit rensa undan. Väljer man att bada på annan plats är Skarsand ändå värt den lilla omvägen för att se denna vackra plats och givetvis är det ett magnifikt picknickställe.

  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...