Naturum Blekinge i Ronneby


Inrymt i i Gymnastiken, en av Brunnsvillorna i Ronneby Brunnspark, finner ni Naturum.  Utställningar och information om Blekinges kulturlandskap och natur- och frilufsliv med mera.  

  • Till start: 385,7 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Ronneby 
  • Avgift: Nej 


Naturum Blekinge i Ronneby

På Naturum hittar ni utställningar och information om Blekinges kulturlandskap och natur- och frilufsliv med mera.  I Gymnastiken, en av Brunnsvillorna i Ronneby Brunnspark, finner ni Naturum.

Här får man information om Blekinges kulturlandskap, natur- och frilufsliv, om vad som är karaktäristiskt för Blekinges natur, besöksmål, miljö, strövstigar, vandringsleder, naturreservat och fritidsfiske. Ni kan även se på smådjur och växter i mikroskåp.

Naturum tar emot bokade besök för visningar av våra utställningar och guidningar i parken och skogen efter överenskommelse. Gratis för skolor.

Adress: Gymnastikpromenaden 2, 372 36 Ronneby

Text Visit Blekinge

Läs mera

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Ronneby brunn
En riktig picknickpark där de gamla brunnsmiljöerna och planteringarna är idealisk promenadmiljö. Uppe på höjderna intill finns även strövstigar och fin utsikt. Naturum samt kafé och restaurang. 
OrtRonneby
Hjortahammars gravfält
Hjortahammar ligger på vägen mot Hasslö i Karlskronas skärgård på ett smalt näs som förbinder Almö med fastlandet. Här reser sig mer än 120 gravmonument från främst yngre järnåldern. 
OrtKarlskrona
Museum för Rörligt Kustartilleri - KA 2
Om man tar gratis vägfärja till natursköna Aspö kan man uppleva det modernare svenska kustförsvaret här.  Många av föremålen är grupperade och maskerade som i skarpt läge.
OrtKarlskrona
Brändaholm
Otroligt pittoreskt kolonistugområde med unik bebyggelsemiljö från 1920-talet och med ett otroligt vackert läge på Dragsö som är en av Karlskronas öar.
OrtKarlskrona
Aspö
Aspö är en perfekt utflykt från Karlskrona som med fördel görs med cykel. På Aspö finns bland annat Drottningskärs kastell samt KA2 museet. Gratis vägfärja tar dig dit.
OrtKarlskrona
Amiralitetskyrkan och Rosenbom
Kyrkan som har en speciell kvadratisk form är en kyrka kopplad till marinen. Mest känd är den dock för den lilla trägubben Rosenbom som är med i Selma Lagerlöfs Nils Holgersson.
OrtKarlskrona