Nicklasdams trädgård.


Niklasdams trädgård är ett härligt utflyktsmål cirka en mil norr om Kristinehamn. Här finns pelargoner och sommarens blommor och ett trädgårdscafé.

  • Till start: 222,7 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Kristinehamn 
  • Avgift: Nej 


Nicklasdams trädgård

Niklasdams trädgård är ett härligt utflyktsmål cirka en mil norr om Kristinehamn. Här finns pelargoner och sommarens blommor.

I ett särskilt pelargonväxthus hittar du Pelargonmuseet med ungefär 400 sorters pelargoner.

När man är här får man inte missa en fika i Niklasdamms trädgårdskafé med specialiteten pelargonkaka.

Vill man röra på sig så passerar vandringsleden Järnleden och en picknickryggsäck kan hyras antingen fyllt med lunch- eller fikapaket.

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Kristinehamn.
En mycket charmig stad med spår från tiden när man var Vänerns mest betydande sjöstad. Vi har valt ut det bästa i och utanför staden som Bojorten, pittoreska Trädgårdsgatan, Stora torget och Ölme divershandel och Picassoskulpturen.
OrtKristinehamn
Bojorten Christine af Bro...
En bojort var en äldre typ av fartyg med holländskt ursprung som trafikerade vattnen kring Kristinehamn. Detta är en replika som man kan beskåda i hamnen. Samma båttyp återfinns i stadens vapen.
OrtKristinehamn
Kristinehamn till Karlstad
En varierande rundresa i södra Värmland mellan Värmlands två största städer.
OrtKristinehamn
Bjurbäckens slussar - Bergslagskanalen...
En plats även för landkrabbor där man kan se slussningar eller ta en fika. Bjurbäckens slussar är en del av Bergslagskanalen som förbinder Filipstad med Karlskoga.
OrtStorfors
Alsters herrgård - Gustaf Frödings minnesgård...
Här föddes Gustaf Fröding och den magnifika trädgården blir sommartid uteservering för kaféet och restaurangen som är sommaröppen. intill ligger Alstersälvens som man kan vandra längs ut till ett fågeltorn vid Sätterholmsfjärden, en vik av Vänern.
OrtKarlstad
Loka Brunn...
Ägt och drivs av familjen Spendrups och det är härifrån källvattnet som säljs i hela landet kommer. Ett besök kan betyda ett spa-vistelse eller kanske en måltid eller bara strosa runt i vacker brunnsmiljö.
OrtHällefors