Nicklasdams trädgård.


Niklasdams trädgård är ett härligt utflyktsmål cirka en mil norr om Kristinehamn. Här finns pelargoner och sommarens blommor och ett trädgårdscafé.

  • Till start: 222,7 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Kristinehamn 
  • Avgift: Nej 


Nicklasdams trädgård

Niklasdams trädgård är ett härligt utflyktsmål cirka en mil norr om Kristinehamn. Här finns pelargoner och sommarens blommor.

I ett särskilt pelargonväxthus hittar du Pelargonmuseet med ungefär 400 sorters pelargoner.

När man är här får man inte missa en fika i Niklasdamms trädgårdskafé med specialiteten pelargonkaka.

Vill man röra på sig så passerar vandringsleden Järnleden och en picknickryggsäck kan hyras antingen fyllt med lunch- eller fikapaket.

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Bjurbäckens slussar - Bergslagskanalen...
En plats även för landkrabbor där man kan se slussningar eller ta en fika. Bjurbäckens slussar är en del av Bergslagskanalen som förbinder Filipstad med Karlskoga.
OrtStorfors
Kulturcentrum Berget Degerfors.
I Degerfors samlas man vid detta friluftsmuseum under högtidligheter eller när man vill fika i genuin miljö. Arbetarbostäder har förvandlats till hantverksbodar, kafé mm. Artistkvällar, loppmarknader och konstaktiviteter.
OrtDegerfors
Alsters herrgård - Gustaf Frödings minnesgård...
Här föddes Gustaf Fröding och den magnifika trädgården blir sommartid uteservering för kaféet och restaurangen som är sommaröppen. intill ligger Alstersälvens som man kan vandra längs ut till ett fågeltorn vid Sätterholmsfjärden, en vik av Vänern.
OrtKarlstad
Hornkullens silvergruvor.
OrtFilipstad
Loka Brunn...
Ägt och drivs av familjen Spendrups och det är härifrån källvattnet som säljs i hela landet kommer. Ett besök kan betyda ett spa-vistelse eller kanske en måltid eller bara strosa runt i vacker brunnsmiljö.
OrtHällefors
Karlstad - stadsguide...
En liten storstad som präglas av att Klarälven flyter igenom staden och invid den ligger de charmigaste kvarteren Haga, museerna och nattlivet. Kvarteret Almen och Älvgatan är genuin träbebyggelse.
OrtKarlstad