Nilssons konditori.


Ett av Sveriges absolut bästa konditorier ligger i Oskarshamn. Flerfaldigt prisebelönt kondis och en av ägarna Anders Oskarsson utsågs till världens bäste konditor 2017. Här ringlar köerna långa till denna fina lokal i 50-tals stil.

  • Till start: 248,7 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Oskarshamn 
  • Avgift: Nej 


Nilssons konditori

En gedigen historia

Nilssons Konditori grundades på 1920-talet av Sture Nilsson och de nuvarande ägarna Anders Oskarsson och Martin Andersson förvärvade verksamheten 1998. De två unga konditorerna hade hunnit skapa sig gedigna erfarenheter från bland annat NK och genom en rad tävlingar där de hade placerat sig på topp placeringar. Bland annat blev Anders världsmästare i marsipan 1996. Så kom möjligheten att ta över Nilssons Konditori, något ingen av dem ville missa.

 

Under åren som herrarna Oskarsson och Andersson drivit konditoriet har en större renovering av lokalerna genomförts och utrustningen i bageriet uppgraderats till de allra senaste maskinerna.

Utbudet har kontinuerligt utvecklats för att idag innhålla en blandning av traditionella bröd och bakverk samt bakverk av de senaste trenderna.

 

År 2009 blev Nilssons Konditori utsett till Årets Konditori av stiftelsen Sveriges bästa bord, och Anders vann titeln Årets konditor 2015.

 

I juli 2017 blev Anders utsedd till Världens bästa konditor av föreningen UIBC.

Text: hemsidan

Läs mera

Länkar

Nilssons konditori.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Döderhultarmuseet
Ett fantastiskt museum med utställning om Axel Petersson Döderhultarn och drygt 200 av hans verk.  Under somrarna anordnas gratis guidad tur varje dag kl 12.00.
OrtOskarshamn
Ernemar friluftsområde
Ett vackert naturområde inom gång- eller cykelavstånd från Oskarshamns centrum. Vacker natur och härlig havsutsikt. 
OrtOskarshamn
Påskallavik...
Hit åker många för att äta på gästgiveriet eller fika på hamnkafét. Att vandra längs hamnen och stranden med Blå Jungfrun i horisonten är en härlig upplevelse. Fin badplats.
OrtOskarshamn
Byrums raukar
Ölands mest kända och mest intressanta raukområde. Här det finns rikligt med fossil av trilobiter. Området är naturreservat och består även av ett tallbevuxet flygsandsområde i skogen ovanför stranden.
OrtBorgholm
Sandvik...
Fiskeby med restauranger och kaféer. Badstrand. Här finns Nordens största väderkvarn som kan besökas mot en liten avgift.
OrtBorgholm