Norra Hammarbyhamnen och Danvikstull


  • Till start: 2,8 Km 
  • Längd: 3,2 km 
  • Stopp:
  • Ort: Södermalm 
  • Avgift: Nej 
Norra Hammarbyhamnen och Danvikstull
Stor karta

PROMENAD -
En tur mellan två broar på de gamla kajerna. Barnängsområdet och utsikten från Fåfängan är promenadens höjdpunkter och färjan till Sjöstan en bra avstickare.

Sevärdhet 1 av 5

Eriksdalsbadet

Vinter som sommar, här kan du njuta av vattenrushkanor, simma mot strömmen eller ligga ute i gräset med resten av Stockholms barnfamiljer på sommaren. Glassen är inte billig och inte kaffet heller, men det fläktar skönt! Eriksdalsbadet är Sveriges nationalarena för simsport.

Utomhusbadet öppet 20/5 till 25/8:
Mån-torsdag 06.30-20.00
Fredag 06.30-19.00
Lör-söndag 09.00-18.00

Länkar

Stora Blecktornsparkens lekplats

Parklek med personal, liten självservering och får, getter, grisar och kaniner. På onsdagar kan man få sina medhavda korvar grillade, på fredagar gräddas det våfflor mellan 14-16. Helgstängt sommartid.

Barnängens textilfabrik

Här hämtade Per Anders Fogelström miljön till sin roman Vävarnas barn. Textilfabriksanläggningen från 1691 grundades av Jacob Gavelius (adlad Lagerstedt) och var Stockholms största manufaktur fram till 1820-talet.

1849-1867 drev Aftonbladets grundare Lars Johan Hierta sidenfabrik i lokalerna, samt startade en bomullsindustri som lades ner först drygt hundra år senare.

Danvikstull

Passera bron och du är ”utanför slussarna”. Har broklaffarna gått upp kan du roa dig med att ömsom studera det passerande högmastade fartyget, ömsom bilisternas frustrerade miner.

Fåfängan

Sommaröppna krogen Fåfängan har en 360 graders utsikt över Stockholm. Övrig tid har man julbord, skaldjursveckor och konserter. 

Klockstapelsbacken 3‎, Stockholm
Tel: 08-642 99 00

Länkar

  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...