Norra Hammarbyhamnen och Danvikstull


PROMENAD - En tur mellan två broar på de gamla kajerna. Barnängsområdet och utsikten från Fåfängan är promenadens höjdpunkter och färjan till Sjöstan en bra avstickare. Promenadstråk i Stockholm. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.

  • Till start: 3,2 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Södermalm 
  • Avgift: Nej 


Norra Hammarbyhamnen och Danvikstull
Stor karta
Sevärdhet 1 av 5

Eriksdalsbadet

Vinter som sommar, här kan du njuta av vattenrushkanor, simma mot strömmen eller ligga ute i gräset med resten av Stockholms barnfamiljer på sommaren. Glassen är inte billig och inte kaffet heller, men det fläktar skönt! Eriksdalsbadet är Sveriges nationalarena för simsport.

 

Länkar

Stora Blecktornsparkens lekplats

Parklek med personal, liten självservering och får, getter, grisar och kaniner. På onsdagar kan man få sina medhavda korvar grillade, på fredagar gräddas det våfflor mellan 14-16. Helgstängt sommartid.

Barnängens textilfabrik

Här hämtade Per Anders Fogelström miljön till sin roman Vävarnas barn. Textilfabriksanläggningen från 1691 grundades av Jacob Gavelius (adlad Lagerstedt) och var Stockholms största manufaktur fram till 1820-talet.

1849-1867 drev Aftonbladets grundare Lars Johan Hierta sidenfabrik i lokalerna, samt startade en bomullsindustri som lades ner först drygt hundra år senare.

Danvikstull

Passera bron och du är ”utanför slussarna”. Har broklaffarna gått upp kan du roa dig med att ömsom studera det passerande högmastade fartyget, ömsom bilisternas frustrerade miner.

Fåfängan

Sommaröppna krogen Fåfängan har en 360 graders utsikt över Stockholm. Övrig tid har man julbord, skaldjursveckor och konserter. 

Klockstapelsbacken 3‎, Stockholm
Tel: 08-642 99 00

Länkar

  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Skrovet
Vid båtklubben Årstavikens segelsällskap ligger Skrovet med fika och enklare maträtter. Med ett perfekt läge vid den fina promenaden längs vattnet har man sittplatser för alla typer av väder. En sommarklassiker.
OrtSödermalm
Årstavikens södra del.
Här är det så att man ser flera sevärdheter på håll än man passerar nära. Det gör ju inte promenaden mindre intressant. Tvärtom, jättemysig med bra rastplatser. Promenadstråk i Stockholm. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtStockholm
Hammarby Sjöstad och Danvikstull
Upplev en av stans nyaste stadsdelar, Sjöstan. Förr industriområde och skrotupplag men idag bostäder med fräsch och luftig arkitektur och många rastplatser. Promenadstråk i Stockholm. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtHammarby sjöstad
Vitabergsparken.
Vitabergsparken har en populär parkteater, ett sommarkafé och hur mycket gräsytor som helst känns det som. Missa inte utsikten från Sofia och kulturbebyggelsen intill.
OrtSödermalm
Hammarby sjöstad
PROMENAD. Längs vattnet i en av stans nyare stadsdelar som tidigare var hamn, industriområde och skrotupplag. Sjöstans södra del är utanför tullarna men räknas ändå till innerstan. Promenadstråk i Stockholm. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtStockholm
Mosebacke
På sommaren är Mosebacke ett av stans härligaste ställen. Njut av öl i plastglas, en bra konsert och blicka ut över Gamla Stan, holmarna och Djurgården.
OrtSödermalm