Örnäs bad och camping


Platsen är inte bara något för campare. Den vackra Vänerstranden har badplats och restaurang med fik. Det man saknar i komfort i en hyrstuga här uppvägs av läget.

  • Till start: 306,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Åmål 
  • Avgift: Nej 


Örnäsområdet

Området Örnäs ligger på promenadavstånd från Åmåls stadskärna. Här finns stränder, promenadstråk, mat- och glasställen men framförallt en hänförande utsikt över Vänern.

Det är två badplatser bredvid varandra, varav en har hopptorn och handikappramp.

Restaurangen är öppen under högsäsong och har en balkong på övervåningen med utsikt över Vänern, bar samt After beach med underhållning och buffé men i övrig tid är platsen perfekt för picknick.

Vill man övernatta och inte har husvagn mm så finns det stugor att hyra.

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Stora Dalslandsturen.
Här får man med det mesta och bästa av Dalsland och passar för en tidig start och tar en hel dag. Start i Åmål och i mål i Köpmannebro.
OrtÅmål
Bräcke ängar naturreservat.
Bräcke ängar naturreservat är ett enormt vackert kulturlandskap med böljande sluttningar. Vill man vandra så finns två vandringsleder att följa.
OrtÅmål
Baljåsens naturreservat
Naturreservatet som fått sitt namn av den högsta toppen i Dalsland. Redan efter en kortare vandring når man första utsiktsplatsen som är praktfull men än bättre vid Baljåsen där rastplats finns.
OrtÅmål
Fengersfors bruk Not quite
Ett sprudlande kulturcentrum har flyttat in i de gamla brukslokalerna, som bitvis för tankarna till New Yorks kulturliv eller Christiania. Bra restaurang och fik med genuin känsla.
OrtÅmål
von Echstedtska gården...
Detta är en mycket säregen upplevelse med denna gård vars rikedom kom ur skogen med vars väggmålningar för tanken till kyrkomåleri. Visningarna rekommenderas och fika åtnjuts med utsikt mot sjön Summeln.
OrtSäffle
Högsbyns Hällristningar
Dalslands största fornminne med 2 500 figurer fördelade på över 300 hällar. Runt det vackert belägna hällristningsområdet från bronsåldern ledsagas man av informationsskyltar. Utmärkt för picknick.
OrtBengtsfors