Örnäs bad och camping


Platsen är inte bara något för campare. Den vackra Vänerstranden har badplats och restaurang med fik. Det man saknar i komfort i en hyrstuga här uppvägs av läget.

  • Till start: 306,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Åmål 
  • Avgift: Nej 


Örnäsområdet

Området Örnäs ligger på promenadavstånd från Åmåls stadskärna. Här finns stränder, promenadstråk, mat- och glasställen men framförallt en hänförande utsikt över Vänern.

Det är två badplatser bredvid varandra, varav en har hopptorn och handikappramp.

Restaurangen är öppen under högsäsong och har en balkong på övervåningen med utsikt över Vänern, bar samt After beach med underhållning och buffé men i övrig tid är platsen perfekt för picknick.

Vill man övernatta och inte har husvagn mm så finns det stugor att hyra.

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Åmåls Järnvägsmuseum
Här har några tågentusiaster satt samman ett kompakt museum i sin rätta miljö som speglar järnvägsbolaget Åmål-Årjängs Järnväg AB vilket faktiskt bara verkade i fyra år innan konkurs.
OrtÅmål
Bräcke ängar naturreservat.
Bräcke ängar naturreservat är ett enormt vackert kulturlandskap med böljande sluttningar. Vill man vandra så finns två vandringsleder att följa.
OrtÅmål
Kanalkaféet Säffle.
Mitt i Säflle går Säffle kanal med en sluss för nivåskillnaden där Byälven leder ut till Vänern. Alldeles intill ligger detta mysiga kafé som överblickar kanalen.
OrtSäffle
Strömmens sluss
Slussen ingår i Dalslands kanal ligger vackert vid sjön Ånimmen och här passar det perfekt att rasta och har man tur kan man få uppleva en slussning av den handdrivna slussen.
OrtArray
von Echstedtska gården...
Detta är en mycket säregen upplevelse med denna gård vars rikedom kom ur skogen med vars väggmålningar för tanken till kyrkomåleri. Visningarna rekommenderas och fika åtnjuts med utsikt mot sjön Summeln.
OrtSäffle
Yttre Bodane
Ett naturreservat vid Vänern med varierande skogs- och skärgårdslandskap med höga bergryggar i norr och örik skärgård i söder. Ett stigsystem med korta (spång enbart 100 m från parkeringen) eller långa vandringar.
OrtÅmål