Paradiset Hanveden naturreservat.


Ett naturreservat med många historiska lämningar och geologiskt intressanta platser. En slinga ritar vi ut och den går förbi Tornberget som är Stockholms läns högsta punkt. Utsiktsplats med bil runt Stockholm,

  • Till start: 19,9 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Haninge 
  • Avgift: Nej 


Paradiset Hanveden

Paradiset Hanveden ligger i kommunerna Haninge och Huddinge. Det som är speciellt med naturreservatet är att det har så mycket historiska lämningar och geologiskt intressanta platser. Från rastplatsen vid parkeringen utgår flera väl snitslade leder där några går delvis parallellt med Sörmlandsledens etapp 5 och 6. En av lederna går förbi Tornberget som är Stockholms läns högsta punkt.

Här och var finns grillplatser med regnskydd. Eftersom det är del av Sörmlandsleden som består av flera dagsetapper så finns raststugor med britsar att slänga upp liggunderlagen på.

Paradiset Hanveden naturreservat.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


"Slingerbulten" från Tungelsta till Södertälje.
En klassisk MC-tur som passerar tre kommuner och går via ett lika klassiskt MC-fik, Rosenhill. Vackert och mycket körglädje men kör försiktigt för sträckan är olycksdrabbad.
OrtHaninge
Handen - Hälsans stig
En vacker tur på 8 km som startar vid Övre Rudansjön precis vid pendeltågsstationen. Sevärt är Eskilsparken, Slätmossens naturpark och Haninge centrum.
OrtHanden
Vegabaren - Sveriges äldsta hamburgerrestaurang.
Vegabaren startad 1964 är Sveriges första hamburgerbar och drive in. Hit tar sig folk från innerstan och vida omkring. Årets 2009 korvmoj enligt Expressens läsare.
OrtHaninge
Lidabadet
Stor strand och en lång stor brygga med 2 stegar, en på grunt vatten och en på det lite djupare. Runt ikring kringlar sig lummiga naturstigar.  Café och picknickmöjligheter. Blir vovven din också varm finns här en separat brygga för hundbad. 
OrtBotkyrka
Farsta Strandbad
Med sin 40 meter långa sandstrand är Farsta strandbad perfekt för sol och bad. Café med smarriga glassar finns och likaså toalett. För den som inte vågar hoppa i plurret finns en utedusch att nyttja. Är man däremot en van simmare kan man ge sig ut på djupare vatten och simma...
OrtFarsta
Magelungen
Mestadels går turen längs vattnet. Först på en rejäl träbrygga sen via strandbad och slutar vid vackra Farsta gård.  Sommartid har sjön en roddarbana.
OrtFarsta