Rödlöga


  • Till start: 69,0 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Norrtälje 
  • Avgift: Nej 


Rödlöga

Det här är så långt man kan komma ut i Skårgården med reguljär trafik. En knapp kilometer lång ö som man strosar runt på. Trots att de flesta på ön saknar elektricitet finns cirka 150 fritidsboenden. I Rödlögaboden ska man inte gå miste om deras hemmagjorda skagenröra, som skapar ett fyrverkeri för smaklökarna!
 
Äta:
Café Truten vid Rödlögaboden
 
Handla:
Handelsboden Rödlögaboden
 
Sevärt:
Husen och stugorna i traditionellt rött med vita knutar. Det öppna havet.
 
Bo:
Tälta på allmänningar.
 
Resa hit:
Från Furusund med Vaxhomsbolaget (se vår reseplanerare) eller Blidösundsbolaget se turlista.

Läs mera
Rödlöga
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Rådmansholmens badplats.
Nästan så långt ut man kan komma med bil ut i havet ligger badet. Långgrund strand och brygga eller solklippor med rastplatser. Kan detta bli sommarens badupplevelse?
OrtBlidö
STF Kapellskär
Kapellskär är kanske mest känt som porten mot öster med färjetrafik till Åland. Men i detta gränsland mellan hav och land ligger även Riddersholms naturreservat, ett fantastiskt naturområde med slåtterängar och betesmarker. Vandrarhemmet i Kapellskär ligger strax intill...
OrtNorrtälje
Furusunds värdshus
Furusunds Värdshus byggdes år 1811 men var då tullhus och arrest. Restaurangen samt hotell är öppet sommarhalvåret och jul. Ny regi!
OrtFurusund
Riddersholm naturreservat
Skärgårdsnatur på fastlandet. En underbar badstrand, slåtterängar och lövskog att vandra runt i. Kalkhaltig jord ger ett paradis för många orkidéer.
OrtRådmansö
Från Furusund till Yxlan och Blidö.
Med Furusund som utgångsläge tar man sig med två bilfärjor ut till Yxlan och Blidö. Här bjuds det på bad, havsutsikt, värdshus lite fornlämningar och massa hembygdsmys.
OrtNorrtälje
Furusund - promenad
Gå i Astrid Lindgrens och August Strindbergs fotspår runt den pittoreska badorten. Sommartid finns fik och krogar samt ett avstamp till ytterskärgården. Promenaden är rätt lång och alternativt kan man vända vid färjeläget.
OrtFurusund