Stadsparken och Stadsträdgården.


Vackert beläget i centrala Öreboro längs Svartån till Wadköping. Praktfulla visningsträdgårdar med olika teman samt växthus. Stadsträdgården är namnet på en restaurang, kafé och bageri som är mycket populärt.

  • Till start: 161,3 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Örebro 
  • Avgift: Nej 


Stadsparken och Stadsträdgården

Mellan Örebros centrala delar och Wadköping ligger Stadsparken och Stadsträdgården. Det är en av Örebroarnas populäraste mötesplatser där man solar, joggar, har picknick eller ser uppträdanden på scenen. I Stadsträdgården kan man slå sig ned i Stadsträdgårdens restaurang och kafé som är inrymt i ett gammalt växthus samt massa uteplatser förstås.

Stadsparken utsågs 2004 till Sveriges vackraste park.

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Wadköping
Byggnaderna må vara gamla men stadsdelen är konstruerad och namnet taget efter Hjalmar Bermans Markurells i Wadköping med mycket inspiration från Örebro. Kungahuset från 1400-talet och Cajsa Wargs hus toppar. Fina fikamöjligheter, Fri entré.
OrtÖrebro
Örebro stadsguide.
Örebro ha ett av landets vackrare stadskärnor. Det mäktiga Örebro slott, ett stort antal välbevarade byggnader, friluftsmuseet Wadköping, den vackra Stadsparken vid Svartån och Sveriges längsta torg.
OrtÖrebro
Mellan Örebro och Norrköping till bruksorter längs vackra vägar…
Med start i Örebro med slottet och dess övriga sevärdheter, passeras Brevens bruk, Övre Häfla bruk, Rejmyre glasbruk, Finspångs bruk och slott för att slutligen industristaden Norrköping med dess livaktiga stadskärna
OrtÖrebro
Örebro stadspromenad...
Med start vid slottet följer man Svartån via Stadsparken bort mot Wadköping och sedan Stadsträdgården tillbaka mot centralare delar.
OrtÖrebro
Nastastenen...
En runsten som rests under 1000-talet av en kvinna Tored, till minnet av hennes son Lydbjörn. Stenen är länets vackraste och mest välgjorda med ett ormdjur med ovanliga öronflikar.
OrtÖrebro
Dyltabruk...
När pest och andra farsoter härjade hade kungen rätt att komma till Dylta svavelbruk eftersom man trodde att svavlet skyddade mot smitta. Missa inte det säregna klocktornet från gamla kyrkan.
OrtÖrebro