Tjurpannans naturreservat.


Naturupplevelse i toppklass. En ganska lätt vandring över ängar, klippor och längs stränder. Upplev mäktiga vågor och passa på att besöka när det blåser som mest. Flera fina bad.

  • Till start: 399,2 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Tanum 
  • Avgift: Nej 


Tjurpannans naturreservat

Tjurpannans naturreservat saknar skyddande ytterskärgård och är därför extra utsatt för havets krafter. Så vill man verkligen upptäcka ett stormande hav med vågor så är det hit man skall åka en stormig dag.

 

Tjurpannan har ett öppet hed- och hällmarkslandskap skapat av det utsatta läget samt tidigare betesgång.

 

Det finns flera fina badstränder och man kan även fiska här.

Läs mera
Tjurpannans naturreservat.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Havstenssund.
Åker man rakt nord nordväst ut från Grebbestad kommer man till mysiga Havstensund med fiskekrogar, utsiktsberg och badplats.
OrtTanum
Grebbestad
En bryggpromenad, ett utsiktsberg, fiskebåtar, båtliv och pittoreska små gränder. Grebbestad har något för alla. En riktigt bra restaurang och ett kafé av hög klass. 
OrtTanum
Vitlycke museum & Tanums hällristningar
Ett världsarv med frimärkskända hällristningar från bronsåldern samt tillhörande Vitlycke museum där man beskriver livet på bronsåldern. Fri entré.
OrtTanum
Aspebergets hällristningar.
Mest utmärkande är en stor häll med bland annat bilder av tjurar, krigare och skepp. En promenadstig leder förbi både målade och omålade ristningar och bergets topp har en vacker utsiktsplats. Är en hällristning i Världsarvet.
OrtTanum
Fossums hällristningar.
Stor del kan vara en ristares verk. Till skillnad från de flesta andra hällarna de aldrig nåtts av Bronsålderns hav, men här passerade vägen till Bullarebygden. Är en hällristning i Världsarvet.
OrtTanum
Hamburgö
Till Hamburgö åker man gratis med vägfärja över Hamburgsund som är en av landets kortare färjeleder. Två badplatser och flera mysiga platser att se båtliv från. Tips är att hyra cykel i Hamburgsund innan.
OrtTanum