Trollhätte kanal - slusstrapporna.


Att beskåda en slussning i dessa tre slusstrappor är en upplevelse. Även park med promenadvägar i mycket vacker miljö.

  • Till start: 354,8 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Trollhättan 
  • Avgift: Nej 


Trollhätte kanal

Trollhätte kanal går mellan Göteborg och Vänersborg och är 82 km lång. Av denna sträcka är tio km grävd eller sprängd kanal och övrig del är naturlig farled. 

 

Att besöka slusstrapporna i Trollhättan görs förslagsvis i samband med en picknick. Det idylliska parkområdet Gamle Dal har tre separata välbevarade slusstrapporna är från 1800, 1844 samt 1916. Här finns en park med promenadvägar och grönområden. 

 

För en slussning krävs 8 000-12 000 kubikmeter vatten beroende på sluss.

Läs mera
Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Kopparklintens utsiktsplats
En utsiktsplattform med enastående vacker utsikt över stora delar av fall- och slussområdet samt över Trollhättans stad och ner mot Göta älv.
OrtTrollhättan
Trollhättefallen
Vattenfall är mäktiga upplevelser. Allra helst när dammluckor öppnas och man får se vattnet välla fram. Varje dag i juli och augusti kl 15 öppnas luckorna här och övrig sommar på lördagar.
OrtTrollhättan
Halle-Hunneberg
På dessa platåberg härskar skogens konung älgen. Här har det bedrivits kunglig jakt sedan 1300-talet vilket beskrivs i Kungajaktsmuseet. Bergen är mäktiga på håll men missa inte att vandra runt på leder eller åka på älgsafari.
OrtVänersborg
Bohusläns museum
Bohusläns historia visas i tre fasta delar. Den konstintresserade får en konsthall och den båtbitne får en båthall med allmoge och fritidsbåtar.  Museibutik och restaurang med lokala specialiteter.
OrtUddevalla
Lyckorna
En liten kurort vars bebyggelse från sent 1800 till 1920 ger Lyckorna dess prägel trots att kallbadhusen är rivna. Två restauranger av hög klass och trevliga promenadmöjligheter.
OrtUddevalla
Villa Sjötorp...
Villa Sjötorp är en sekelskiftesvilla som idag är ett privatägt hotell strax intill Lyckorna. Ägarinnan är släkt i nedstigande led till byggherren. Den rogivande tomten har gungor, klassiska trädgårdsmöbler och vilstolar.
OrtLjungskile