Trollhätte kanal - slusstrapporna.


Att beskåda en slussning i dessa tre slusstrappor är en upplevelse. Även park med promenadvägar i mycket vacker miljö.

  • Till start: 354,8 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Trollhättan 
  • Avgift: Nej 


Trollhätte kanal

Trollhätte kanal går mellan Göteborg och Vänersborg och är 82 km lång. Av denna sträcka är tio km grävd eller sprängd kanal och övrig del är naturlig farled. 

 

Att besöka slusstrapporna i Trollhättan görs förslagsvis i samband med en picknick. Det idylliska parkområdet Gamle Dal har tre separata välbevarade slusstrapporna är från 1800, 1844 samt 1916. Här finns en park med promenadvägar och grönområden. 

 

För en slussning krävs 8 000-12 000 kubikmeter vatten beroende på sluss.

Läs mera
Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Saab Car Museum...
OrtTrollhättan
Vänersborgs museum
Sveriges äldsta museum som är byggt med syftet att vara just museum. En excentrisk affärsman ocb en upptäcksresande slår sig samman och skapar detta fina museum.  Fri entré.
OrtVänersborg
Halle-Hunneberg
På dessa platåberg härskar skogens konung älgen. Här har det bedrivits kunglig jakt sedan 1300-talet vilket beskrivs i Kungajaktsmuseet. Bergen är mäktiga på håll men missa inte att vandra runt på leder eller åka på älgsafari.
OrtVänersborg
Lyckorna
En liten kurort vars bebyggelse från sent 1800 till 1920 ger Lyckorna dess prägel trots att kallbadhusen är rivna. Två restauranger av hög klass och trevliga promenadmöjligheter.
OrtUddevalla
Uddevalla strandpromenad...
En mycket vacker promenad längs vattnet i Uddevalla. Med start vid Svenskholmen forsätter man på en spång längs berget och vidare förbi Sveriges äldsta badort Gustafsberg.
OrtUddevalla
Villa Sjötorp...
Villa Sjötorp är en sekelskiftesvilla som idag är ett privatägt hotell strax intill Lyckorna. Ägarinnan är släkt i nedstigande led till byggherren. Den rogivande tomten har gungor, klassiska trädgårdsmöbler och vilstolar.
OrtLjungskile