Trollhätte kanal - slusstrapporna.


Att beskåda en slussning i dessa tre slusstrappor är en upplevelse. Även park med promenadvägar i mycket vacker miljö.

  • Till start: 354,8 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Trollhättan 
  • Avgift: Nej 


Trollhätte kanal

Trollhätte kanal går mellan Göteborg och Vänersborg och är 82 km lång. Av denna sträcka är tio km grävd eller sprängd kanal och övrig del är naturlig farled. 

 

Att besöka slusstrapporna i Trollhättan görs förslagsvis i samband med en picknick. Det idylliska parkområdet Gamle Dal har tre separata välbevarade slusstrapporna är från 1800, 1844 samt 1916. Här finns en park med promenadvägar och grönområden. 

 

För en slussning krävs 8 000-12 000 kubikmeter vatten beroende på sluss.

Läs mera
Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Kopparklintens utsiktsplats
En utsiktsplattform med enastående vacker utsikt över stora delar av fall- och slussområdet samt över Trollhättans stad och ner mot Göta älv.
OrtTrollhättan
Trollhättefallen
Vattenfall är mäktiga upplevelser. Allra helst när dammluckor öppnas och man får se vattnet välla fram. Varje dag i juli och augusti kl 15 öppnas luckorna här och övrig sommar på lördagar.
OrtTrollhättan
Gamla Rikstvåan...
Denna byggnadsminnesmärkta väg är en del av den gamla Riksväg 2, kallad Rikstvåan som, innan asfalten tog över, är byggd i gatsten. 
OrtLjungskile
Uddevalla strandpromenad...
En mycket vacker promenad längs vattnet i Uddevalla. Med start vid Svenskholmen forsätter man på en spång längs berget och vidare förbi Sveriges äldsta badort Gustafsberg.
OrtUddevalla
Gustafsberg
Sveriges äldsta bad-och kurort med anor från 1700-talet. Välbevarad bebyggelse och park i vackert läge vid Byfjorden. Kafé och restaurang.  Varmbadhuset är idag vandrarhem men badstrand finns.
OrtUddevalla
Villa Sjötorp...
Villa Sjötorp är en sekelskiftesvilla som idag är ett privatägt hotell strax intill Lyckorna. Ägarinnan är släkt i nedstigande led till byggherren. Den rogivande tomten har gungor, klassiska trädgårdsmöbler och vilstolar.
OrtLjungskile