Växplats Nybyn


Ekologiskt, kravmärkt och rättvisemärkt är ledorden här, så i caféet njuter man med gott samvete. Här säljs blommor, örter, kryddor och grönsaker mm. Även butik med udda presenter och prydnadsföremål.

  • Till start: 48,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Rimbo 
  • Avgift: Nej 


Växplats Nybyn

Ekologiskt, kravmärkt och rättvisemärkt - det är ledorden för mycket på Växplats Nybyn. Här växer allt från blommor och örter till kryddor och grönsaker. I caféet finns det kaffe, té och bakverk som du kan njuta av med gott samvete. Om vädret tillåter kan du inta din fika ute i trädgården, om inte sitter du lika bekvämt inne i växthuset bland vackra och väldoftande blommor och örter.

På hösten finns det självblock av eterneller och snittblommor. Det finns även en butik som säljer produkter från små företagare. Här finns bland annat rättvisemärkt choklad, frotté i ekologisk bomull, ansiktskräm, marmelad med mera. I många fall går pengarna till bra ändamål.

Läs mera

Länkar

Växplats Nybyn
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


G:a Norrtäljevägen till Finsta och Furusund
En vacker väg som kan avnjutas från bilen men vill man stanna till så passeras heliga Birgittas Finsta, vackra Penningby slott och det pittoreska lotssamhället Furusund.
OrtNorrtälje
En heldag till några roslagspärlor.
Morgon fika i Penningby slottspark, lunch på Högmarsö sjökrog i gammal varvsmiljö och glassfika i historiska Furusund. En dagstur till några Roslagspärlor.
OrtNorrtälje
Penningby slott och Furusund.
Det här är en mycket vacker bussfärd genom Roslagen som inleder med ett besök på ett riktigt gammalt slott där man med fördel kan äta medhavd fika eller mat. Därefter går färden vidare till Furusund där både Strindberg och Astrid Lindgren bott. Sista stoppet, Köpmanholm, är på...
OrtNorrtälje
Penningby slott
Slottet som visas för besökare sommartid har funnits sedan 1400-talets slut vid Väsbysjön som då hade direkt förbindelse med havet genom Penningbyån. Res med SL: Östra station Roslagsbanan mot Österskär till Åkersberga. Buss 621 till Penningby slott. Totalt c:a 1t 25 min
OrtNorrtälje
Lommarbadet
Det här badet hade länge Sveriges längsta utomhusrutschbana. Som god tvåa erbjuder man denna samt sandstrand och brygga. Trevlig promenad från stan längs Norrtäljeån rekommenderas.
OrtNorrtälje
Pythagoras industrimuseum
Ett av Sveriges bäst bevarade industriminnen. Här tillverkades tändkulemotorer och tekniken liknar dieselmotorer. Res med SL: Tekniska högskolan buss 676 till Norrtälje busstation. Promenad 600 m. 
Totalt ca: 1t 20 min
OrtNorrtälje