Velamsund


Velamsund är ett friluftsområde i Nacka i änden av en skyddad havsvik samt en angränsande sjö. Det finns badplats i sjö, djur, restaurang och kafé. Finns alltid nåt för alla.

  • Till start: 14,8 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Nacka 
  • Avgift: Nej 


Laddar..
Stor karta
Sevärdhet 1 av 2

Velamsund

Området Velamsund går tillbaka enda till 1300-talet. Det har till och med varit i kunglig ägo under åren.  Här finns en stor, vacker trädgård kantad av syrener som doftar underbart. Velamsund är berikat med ett stort djurliv och en unik ädellövskog som faktiskt är skälet att Velamsund ingår i EU:s ekologiska nätverk av skyddade områden. Här finns förutom gångstigar också badplats, sommaröppet fik och restaurang. På hösten går årets bästa äppelpajs-tävling av stapeln och höstmarknaden drar igång.

Länkar

Långa Raden Velamsund

Att ta sig till hit tar en liten stund men är väl värt mödan. Vackert beläget vid vattnet med bad, gård, herrgårdspark och naturområden inpå knuten. Långa raden är idag förmodligen Velamsunds äldsta kvarvarande byggnad och namnet härstammar från den tid då huset var mycket längre än idag. Byggnaden var ursprungligen sommagasin till gården men har under årens lopp även fungerat som sommarbostäder, båtvarv och glashytta.

Boka bord: 08-7479980

Länkar

  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Velamsund
Velamsund är ett friluftsområde i Nacka i änden av en skyddad havsvik samt en angränsande sjö. Det finns badplats i sjö, djur, restaurang och kafé. Finns alltid nåt för alla.
OrtNacka
Långa Raden Velamsund - restaurang
En krog i Velamsunds äldsta byggnad, vackert belägen vid vattnet. Bad, gård, herrgårdspark och naturområden intill. Uteserveringen är populär sommartid.
OrtVelamsund
Café Tornhuset Gustavsberg
Här var förr i tiden tull och väntsal för båtresenärer. I de vackra lokalerna eller sköna uteserveringen serveras toppenbra fikabröd och enklare luncher.
OrtGustavsberg
Gustavsberg - Hälsans stig
Upplev natursköna och varierande Gustavsberg med dess kulturhistoriska byggnader. 6 km lång är den men det finns möjlighet att korta av vid några genvägar.
OrtGustavsberg
Gustavsberg
Megakulturell eller shopaholic? I Gustavsbergs hamn fyndar du i outlets och antikaffärer. Bra fik och restauranger i ett stycke svensk industrihistoria.
OrtGustavsberg
Saltsjö-Boo Baggenstäket
Strandpromenaden kring Boo gård och Baggensstäket bjuder på intressanta byggnader, spår av rysshärjningarna samt flera picknick- och utsiktsplatser.
OrtSaltsjö-Boo