Vitemölla


Vitemölla för tankarna till den danska serien Badhotellet med just badhotell men även gammal bebyggelse i fiskebyn, en hamn och en härlig sandstrand. Goda vandringsmöjligheter kort och långt.

  • Till start: 465,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Simrishamn 
  • Avgift: Nej 


Vitemölla

Bad, fiskeby, hamn och badhotell. Komplett.

Har man följt den danska serien Badhotellet så finns det rätt mycket gemensamt med Vitemölla. Här finns Vitemölla badhotell där man har härlig havsutsikt från och femtio meter till stranden, en liten pittoresk bebyggelse och vacker strand och sandängar

Hotellet som byggdes 1913 är en vacker träbyggnad, upplevde sin storhetstid under tjugo- och trettiotalen och det påstås att världstenoren Jussi Björling höll hotellet som sin favorit.

Missa inte att vandra runt i Vitemöllas fiskeby ett stenkast från stranden med sina pittoreska små hus.

Vill man vandra så finns det längre och kortare alternativ men naturreservatet Vitemölla strandbackar strax norr om är otroligt vackert men går man lite längre kommer man till Havängs fantastiska naturscenerier och fornfynd.

Läs mera
Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Kivik.
En guide till det bästa i Kivik. Vackra och annorlunda träd i Kiviks Arboretum, konst i Art centre, gåtfulla Kivikgraven och musteriet såklart.
OrtKivik
Haväng
En ofantligt vacker plats vid Verkeåns mynning med stranden som leder bort till Kivik. Det mest spektakulära är Havängsdösen en stenkammargrav från yngre stenåldern. 
OrtSimrishamn
Kiviks Arboretum
Vandra runt i denna vackra och lärorika park med exotiska träd och buskar. Arboretum kommer av latinets arbor som betyder träd. Kort och gott en trädplantering men ofta i forsknings- eller bevarande syfte.
OrtSimrishamn
Brösarps backar - södra och norra.
Brösarps backar är för många det man förknippar med Österlen. Längs Verkeåns dalgång ligger Brösarps backar och är en del av Verkeåns naturreservat som är ett av södra Sveriges största. Vyerna är makalösa med milsvid utsikt. 
OrtTomelilla
Stenshuvuds nationalpark
Etta på måstelistan i denna del av Skåne. Man bör dock avsätta tid eftersom det är 2 km bara till en av delarna, den fantastiska utsikten 97 m över havet. Andra delar är stranden och hedmarken. Naturum och rastplatser.
OrtSimrishamn
Knäbäckshusen
Otroligt charmiga hus i korsvirkestil som man flyttade hit inför bygget av Ravlunda skjutfält. Efter uppförandet av de nitton husen kallades byn Nya Knäbäckshusen.
OrtSimrishamn