Vitemölla


Vitemölla för tankarna till den danska serien Badhotellet med just badhotell men även gammal bebyggelse i fiskebyn, en hamn och en härlig sandstrand. Goda vandringsmöjligheter kort och långt.

  • Till start: 465,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Simrishamn 
  • Avgift: Nej 


Vitemölla

Bad, fiskeby, hamn och badhotell. Komplett.

Har man följt den danska serien Badhotellet så finns det rätt mycket gemensamt med Vitemölla. Här finns Vitemölla badhotell där man har härlig havsutsikt från och femtio meter till stranden, en liten pittoresk bebyggelse och vacker strand och sandängar

Hotellet som byggdes 1913 är en vacker träbyggnad, upplevde sin storhetstid under tjugo- och trettiotalen och det påstås att världstenoren Jussi Björling höll hotellet som sin favorit.

Missa inte att vandra runt i Vitemöllas fiskeby ett stenkast från stranden med sina pittoreska små hus.

Vill man vandra så finns det längre och kortare alternativ men naturreservatet Vitemölla strandbackar strax norr om är otroligt vackert men går man lite längre kommer man till Havängs fantastiska naturscenerier och fornfynd.

Läs mera
Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Kivik till Åhus.
Några utvalda stopp längs vägen mellan Kivik i söder och Åhus i norr. Vitemölla, Haväng, Brösarps södra backar, Vittskövle slott och Äspet.
OrtSimrishamn
Kiviks Arboretum
Vandra runt i denna vackra och lärorika park med exotiska träd och buskar. Arboretum kommer av latinets arbor som betyder träd. Kort och gott en trädplantering men ofta i forsknings- eller bevarande syfte.
OrtSimrishamn
Kivik art centre.
Blev känt genom rättstvisten med Ulf Lundell. Man har fem fasta installationer av världsnamn som är konstverk ”mitt i spenaten”. De samspelar vackert med naturen och utsikten är för övrigt mäktig från Lilla Stenshuvud. Fri entré.
OrtSimrishamn
Kiviks musteri
A must see in Kivik! Känt från livsmedelshyllorna hemma och det är härifrån musten kommer. Mycket intressant utställning från gren till glas i och om dess historia.  Fika, lunchbuffé och butik med unika produkter.
OrtSimrishamn
Stenshuvuds nationalpark
Etta på måstelistan i denna del av Skåne. Man bör dock avsätta tid eftersom det är 2 km bara till en av delarna, den fantastiska utsikten 97 m över havet. Andra delar är stranden och hedmarken. Naturum och rastplatser.
OrtSimrishamn
Knäbäckshusen
Otroligt charmiga hus i korsvirkestil som man flyttade hit inför bygget av Ravlunda skjutfält. Efter uppförandet av de nitton husen kallades byn Nya Knäbäckshusen.
OrtSimrishamn