Kiviks Arboretum


Vandra runt i denna vackra och lärorika park med exotiska träd och buskar. Arboretum kommer av latinets arbor som betyder träd. Kort och gott en trädplantering men ofta i forsknings- eller bevarande syfte.

  • Till start: 466,3 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Simrishamn 
  • Avgift: Nej 


Kiviks Arboretum

Esperöd Arboretet i Kivik ligger i direkt anslutning till Esperöds Herrgård. Här kan man ströva runt på det 40 000 m2 stora markerna i denna berömda samling exotiska träd.  I synnerhet ett stort antal magnoliaarter finns här.

Arboretet anlades ursprungligen av ryttmästare Albert Wallis 1922. Men under närmare 25 år efter makens död var det Hustrun Elsa Wallis som tillsammans med sin bror, fortsatte att utveckla arboretet.

Köp gärna en liten broschyr för att stötta verksamheten och för att göra besöket mer givande.

Fri entré. Alltid öppet.

Guidad visning efter överenskommelse.

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Kivik art centre.
Blev känt genom rättstvisten med Ulf Lundell. Man har fem fasta installationer av världsnamn som är konstverk ”mitt i spenaten”. De samspelar vackert med naturen och utsikten är för övrigt mäktig från Lilla Stenshuvud. Fri entré.
OrtSimrishamn
Kivik.
En guide till det bästa i Kivik. Vackra och annorlunda träd i Kiviks Arboretum, konst i Art centre, gåtfulla Kivikgraven och musteriet såklart.
OrtKivik
Kiviks musteri
A must see in Kivik! Känt från livsmedelshyllorna hemma och det är härifrån musten kommer. Mycket intressant utställning från gren till glas i och om dess historia.  Fika, lunchbuffé och butik med unika produkter.
OrtSimrishamn
Stenshuvuds nationalpark
Etta på måstelistan i denna del av Skåne. Man bör dock avsätta tid eftersom det är 2 km bara till en av delarna, den fantastiska utsikten 97 m över havet. Andra delar är stranden och hedmarken. Naturum och rastplatser.
OrtSimrishamn
Vitemölla
Vitemölla för tankarna till den danska serien Badhotellet med just badhotell men även gammal bebyggelse i fiskebyn, en hamn och en härlig sandstrand. Goda vandringsmöjligheter kort och långt.
OrtSimrishamn
Rörums backar
Rörums backar är kanske mest känt för det ensamma trädet. Det trädet beskådar man från Franskans Creperie vid Rörums kyrka som vi satt upp som plats.
OrtSimrishamn