Kiviks Arboretum


Vandra runt i denna vackra och lärorika park med exotiska träd och buskar. Arboretum kommer av latinets arbor som betyder träd. Kort och gott en trädplantering men ofta i forsknings- eller bevarande syfte.

  • Till start: 466,3 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Simrishamn 
  • Avgift: Nej 


Kiviks Arboretum

Esperöd Arboretet i Kivik ligger i direkt anslutning till Esperöds Herrgård. Här kan man ströva runt på det 40 000 m2 stora markerna i denna berömda samling exotiska träd.  I synnerhet ett stort antal magnoliaarter finns här.

Arboretet anlades ursprungligen av ryttmästare Albert Wallis 1922. Men under närmare 25 år efter makens död var det Hustrun Elsa Wallis som tillsammans med sin bror, fortsatte att utveckla arboretet.

Köp gärna en liten broschyr för att stötta verksamheten och för att göra besöket mer givande.

Fri entré. Alltid öppet.

Guidad visning efter överenskommelse.

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Kiviks musteri
A must see in Kivik! Känt från livsmedelshyllorna hemma och det är härifrån musten kommer. Mycket intressant utställning från gren till glas i och om dess historia.  Fika, lunchbuffé och butik med unika produkter.
OrtSimrishamn
Stenshuvuds nationalpark
Etta på måstelistan i denna del av Skåne. Man bör dock avsätta tid eftersom det är 2 km bara till en av delarna, den fantastiska utsikten 97 m över havet. Andra delar är stranden och hedmarken. Naturum och rastplatser.
OrtSimrishamn
Rörums strand.
Den här stranden är inte bara en av Österlens bästa, den har även en känsla av Medelhavet med det mäktiga Stenshuvud som reser sig över havet.  Mycket populärt bad.
OrtSimrishamn
Rörums backar
Rörums backar är kanske mest känt för det ensamma trädet. Det trädet beskådar man från Franskans Creperie vid Rörums kyrka som vi satt upp som plats.
OrtSimrishamn
Mandelmanns trädgårdar
Var poppis redan innan succén i TV4 och är verkligen värd ett besök. En oas där man flyttas bakåt i tiden med deras autentiska odlingsmetoder och inredningar. Gårdsbutik och trädgårdskafé. Boka i förväg!
OrtSimrishamn
Haväng
En ofantligt vacker plats vid Verkeåns mynning med stranden som leder bort till Kivik. Det mest spektakulära är Havängsdösen en stenkammargrav från yngre stenåldern. 
OrtSimrishamn