Kiviks musteri


A must see in Kivik! Känt från livsmedelshyllorna hemma och det är härifrån musten kommer. Mycket intressant utställning från gren till glas i och om dess historia.  Fika, lunchbuffé och butik med unika produkter.

  • Till start: 466,0 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Simrishamn 
  • Avgift: Nej 


Kiviks musteri

Kiviks musteri visar äpplets färd från gren till glas. Det började med att Henric Åkesson 1888 planterade äpplen här till vad som skulle bli Sverige första yrkesmässiga fruktodling.

Här kan man lära sig det mesta om traditionell musttillverkning.  Här kan man läsa om äpplen, äppelodling, blommor och bin.

Visningsträdgård visas vackra trädgårdar upp och i en sortimentsträdgård visas många olika äppelsorter.

Här kan man köpa med sig plantor hem och i Musteributiken hittar man hela musteriets sortiment som must, cider, dryck, kräm, soppa, sylter, marmelader och andra delikatesser men även produkter som inte säljs någon annanstans.

Café & Restaurang Kärnhuset erbjuder, fika, lunchbuffé samt middag.

Telefonnummer: +46 (0)414-719 35

Karakåsvägen 45, Kivik

Läs mera

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Kivik art centre.
Blev känt genom rättstvisten med Ulf Lundell. Man har fem fasta installationer av världsnamn som är konstverk ”mitt i spenaten”. De samspelar vackert med naturen och utsikten är för övrigt mäktig från Lilla Stenshuvud. Fri entré.
OrtSimrishamn
Kiviks Arboretum
Vandra runt i denna vackra och lärorika park med exotiska träd och buskar. Arboretum kommer av latinets arbor som betyder träd. Kort och gott en trädplantering men ofta i forsknings- eller bevarande syfte.
OrtSimrishamn
Kiviksgraven.
Sveriges största bronsåldersgrav. Länge användes graven som ett stenbrott men vid utgrävningar fann man två gravkammare. Bilder på stenar beskriver livet för bronsålderns folk. Kafé där man löser entré.
OrtKivik
Kivik.
En guide till det bästa i Kivik. Vackra och annorlunda träd i Kiviks Arboretum, konst i Art centre, gåtfulla Kivikgraven och musteriet såklart.
OrtKivik
Knäbäckshusen
Otroligt charmiga hus i korsvirkestil som man flyttade hit inför bygget av Ravlunda skjutfält. Efter uppförandet av de nitton husen kallades byn Nya Knäbäckshusen.
OrtSimrishamn
Vik och Prästens badkar.
Ett pittoreskt fiskeläge med en liten hamn och mysiga prång och strädden att strosa runt. Urmsyiga Afrodite hamnkiosk har glass och pizza med utsikt mot Stenshuvud. Missa inte Prästen badkar!
OrtSimrishamn