Arsenalen Sveriges Försvarsfordonsmuseum.


Ett museum med fordon från 1900-talets början till nutid. En särskilt intressant avdelning har tennfigurer uppbyggda i miljöer från stenåldern och framåt.

  • Till start: 64,5 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Strängnäs 
  • Avgift: Ja 


Arsenalen Sveriges Försvarsfordonsmuseum

Ett museum för den med teknik- eller militärhistoriskt intresse i lokaler som tillhört nedlagda Södermanlands Regemente. I de stora lokalerna finns olika avdelningar av fordon från 1900-talets början till nutid. En särskilt intressant avdelning inrymmer tennfigurer uppbyggda i miljöer från stenåldern och framåt. Ett autentiskt soldattorp ligger i anslutning till museet. Vissa dagar kan barnen åka Funtrak, som är pansarbil i miniatyr, eller terrängbil över stock och sten (se hemsidan).

Arsenalen Sveriges Försvarsfordonsmuseum.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Strängnäs stadspromenad.
Gå runt den pittoreska gamla staden som är sevärd året om. Här blandas träbebyggelse med ståndsmässiga stenhus och ät på Christer Lingströms Edsbacka Bistro.
OrtSträngnäs
Strängnäs till Eskilstuna med två slott.
Om man tar sig raskt till Strängnäs så bör man åka desto långsammare vidare på den här turen. Strängnäs är värt en resa i sig men när man ändå tagit sig hit så kan man lägga till några slott och en fantastisk bilväg fram till Eskilstuna.
OrtSträngnäs
Strängnäs
Den pittoreska gamla staden blandar träbebyggelse med ståndsmässiga stenhus och är sevärd året om. Ät på Edsbacka Bistro som drivs av Christer Lingström.
OrtSträngnäs
STF Strängnäs
Strängnäs erbjuder kulturella begivenheter ända från 1200-talet. Det är nära även till Mariefred och Stallarholmen och i trakten hittar du en härlig blandning av musikevenemang, marknader, konst och sevärdheter.
OrtSträngnäs
Sigurdsristningen
En stor ristning främst känd för de unika figurerna som illustrerar sagan om Sigurd som bland annat dräper Fafne. En saga som återkommer runt om i Europa.
OrtEskilstuna
Engsö slott
Ett vackert slott och park med angränsande Ängsö naturreservat och naturrum ger mycket att uppleva här. Slottet öppet sommartid. Spökar gör det visst också.
OrtVästerås