Bullandö Glassfabrik och Espressobar


Bullandö glassfabrik och espressobar ligger bredvid en rad med butiker i Bullandös enorma båthamn. Glassen kan man inta på gående fot runt i den marina miljön eller på plats. Enligt Björn Ulvaeus är det Europas bästa glass. Kan det vara så?

  • Till start: 33,4 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Värmdö 
  • Avgift: Nej 


Bullandö Glassfabrik och Espressobar

I anslutning till Bullandö marina ligger denna glass och espressobar med servering ute och inne, Enligt en intervju i brittiska the Guardian menar Björn Ulvaeus att det är Europas bästa glassmakare. Kanske värt ett besök ändå.

I omgivningarna finns en fin badplats med utsikt mot Djuröbron som man når om man passerar det modernare bostadsområdet. Annars är det alltid nåt som händer i en båthamn med plats för 1400 båtar.

Galleri
Under säsongen kan man även beskåda och köpa konst som ställs ut av olika konstnärer.

Öppettider
Under skollovet: 14 juni-20 juni, kl 10-18 minst...
Från midsommar kl 10-20
Efter skollovet i augusti och hösten öppet helger 11-16

Läs mera

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Djurönäset och Djurhamn
Här är det flera stopp som nås med en eller två parkeringar. Sen kan man promenera om man är försiktig och missa inte utsikten på Djuröbron. Motorverkstan och Sjöboden är sommaröppna men Djurönäset är ofta öppet.
OrtVärmdö
Djurönäset
Beläget vid Djuröbron högt på berget med enastående utsikt. Ät en färdig meny eller ta in på hotellet. Härifrån utgår en snitslad naturstigsslinga som matsmältare.
OrtDjurö
Motorverkstan
I vackra Djurhamn ligger denna sommaröppna krog. Ett genomsyrande tema är skärgårdskänslan i rätterna, inredningen, omgivningen och vågskvalpet runt knuten.
OrtDjurö
Stavsnäs by - pittoresk promenad
Stavsnäs är mer än en hamn. En tur förbi vikar och uddar med vacker utsikt, mysiga små hus och vacker natur. Ett hembageri att fika på är inte i vägen.
OrtVärmdö
Stavsnäs hembageri
Ett jättemysigt bageri och kafé som även är en restaurang med fullständiga rättigheter. Stavnäslimpan är en limpa av klass som blir ett minne till frukosten dan därpå.
OrtStavnäs
Stavsnäs
Ett utmärkt resmål för att lämna inlandet och nå den solsäkra skärgården. Väntar du på färjan rekommenderas Stavsnäs hembageri eller den skyltade promenaden.
OrtStavsnäs