Motorverkstan


I vackra Djurhamn ligger denna sommaröppna krog. Ett genomsyrande tema är skärgårdskänslan i rätterna, inredningen, omgivningen och vågskvalpet runt knuten.

  • Till start: 35,4 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Djurö 
  • Avgift: Nej 


Motorverkstan

I vackra Djurhamn finner du restaurangen Motorverkstan. Ett grundläggande tema är skärgårdskänslan som man vill ska komma igen i flera av rätterna. Men denna känsla finns även i omgivningen, med vågskvalpet runt knuten är den svår att slå bort. Här jobbar man mycket med lokala råvaror och menyns hamburgare är gjord på kött från ön.

Öppettider
Sommartid dagligen 12-22. September-november torsdag-söndag 12-22. December dagligen.

Tel: 08 571 545 00

Länkar

Motorverkstan
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Djurönäset
Beläget vid Djuröbron högt på berget med enastående utsikt. Ät en färdig meny eller ta in på hotellet. Härifrån utgår en snitslad naturstigsslinga som matsmältare.
OrtDjurö
Sjöboden Djurö
Sommaröppen krog med solnedgång i havet. Omåttligt populärt. Lillasyster till Djurönäset, från vilken man kan ta en liten snitslad promenad från hit till bryggan. Sköna soffor och hängmattor extra plus.
OrtDjurö
Stavsnäs hembageri
Ett jättemysigt bageri och kafé som även är en restaurang med fullständiga rättigheter. Stavnäslimpan är en limpa av klass som blir ett minne till frukosten dan därpå.
OrtStavnäs
Djurönäset och Djurhamn
Här är det flera stopp som nås med en eller två parkeringar. Sen kan man promenera om man är försiktig och missa inte utsikten på Djuröbron. Motorverkstan och Sjöboden är sommaröppna men Djurönäset är ofta öppet.
OrtVärmdö
Bullandö Glassfabrik och Espressobar
Bullandö glassfabrik och espressobar ligger bredvid en rad med butiker i Bullandös enorma båthamn. Glassen kan man inta på gående fot runt i den marina miljön eller på plats. Enligt Björn Ulvaeus är det Europas bästa glass. Kan det vara så?
OrtVärmdö
Stavsnäs
Ett utmärkt resmål för att lämna inlandet och nå den solsäkra skärgården. Väntar du på färjan rekommenderas Stavsnäs hembageri eller den skyltade promenaden.
OrtStavsnäs