Djurönäset


Beläget vid Djuröbron högt på berget med enastående utsikt. Ät en färdig meny eller ta in på hotellet. Härifrån utgår en snitslad naturstigsslinga som matsmältare.

  • Till start: 34,7 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Djurö 
  • Avgift: Nej 


Djurönäset

Strax efter Djuröbron ligger Djurönäsets konferenshotell. En enastående utsikt bjuder besökaren även om man inte tar in på hotellet för här kan man äta en färdig trerättersmeny eller bara knalla omkring. Härifrån utgår en snitslad naturstigsslinga som leder under bron och ned till sommaröppna Sjöboden. I närheten ligger även populära Motorverkstan också den sommaröppen men strax efter kommer man till Djurö kyrka som är en praktfull träkyrka från 1683 som ligger mycket vackert och här finns parkbänkar vid vattnet att ta igen sig på.

Platsen och framförallt hamnen Djurhamn en kilometer norrut mot kyrkan har viktig plats i svensk krigshistoria. Här har skepp väntat in lämpligt väder innan färd vidare sedan 1300-talet. I flera hundra år var det en viktig knutpunkt för försvaret mot bland annat danskar och polacker men även på 1600-talet var det en viktig örlogshamn när flottan avseglade mot kriget nere i Tyskland.

Luncherna på Djurönäset utgörs av en buffé med där du väljer mellan tre huvudrätter, kött, fisk eller vegetariskt.

Seregårdsvägen 1,  Djurhamn
Tel: 08-571 490 00

Läs mera

Länkar

Djurönäset
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Djurönäset och Djurhamn
Här är det flera stopp som nås med en eller två parkeringar. Sen kan man promenera om man är försiktig och missa inte utsikten på Djuröbron. Motorverkstan och Sjöboden är sommaröppna men Djurönäset är ofta öppet.
OrtVärmdö
Stavsnäs by - pittoresk promenad
Stavsnäs är mer än en hamn. En tur förbi vikar och uddar med vacker utsikt, mysiga små hus och vacker natur. Ett hembageri att fika på är inte i vägen.
OrtVärmdö
Bullandö Glassfabrik och Espressobar
Bullandö glassfabrik och espressobar ligger bredvid en rad med butiker i Bullandös enorma båthamn. Glassen kan man inta på gående fot runt i den marina miljön eller på plats. Enligt Björn Ulvaeus är det Europas bästa glass. Kan det vara så?
OrtVärmdö
Motorverkstan
I vackra Djurhamn ligger denna sommaröppna krog. Ett genomsyrande tema är skärgårdskänslan i rätterna, inredningen, omgivningen och vågskvalpet runt knuten.
OrtDjurö
Bullandö krog
Belägen längst ut på Värmdö på gränsen till ytterskärgården med stor uteservering vid båthamnen. Klassiker som nystekt strömming och lenrimmad lax toppar.
OrtBullandö
Stavsnäs-Nynäshamn
Text kommer om Stavsnäs- Nynäshamn
OrtVärmdö