Byvägen 35 - hembageri och kafé.


Byvägen 35 är ett av Skånes bästa bagerier tillika kafé med servering ute i trädgården eller inne i ett smakfullt bevarat fd snickeri. Stenugnsgräddade surdegsbröd av högsta klass.

  • Till start: 473,7 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Simrishamn 
  • Avgift: Nej 


Byvägen 35

Allt som serveras här är i toppklass. Men det är ändå inredningen i detta gamla snickeri som är något i särklass där man bevarat eller transformerat äldre industriföremål för nytt syfte med en säregen fingertoppskänsla. Ute i trädgården eller inne ”snickerimiljön”.

Man har blivit så populära att en filial öppnats i Simrishamn med namnet Byvägen (utan (gatunummer 35) har öppnats. Och ägarna heter Holgersson, bara en sån sak.

Byvägen 35 - hembageri och kafé.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Rörums backar
Rörums backar är kanske mest känt för det ensamma trädet. Det trädet beskådar man från Franskans Creperie vid Rörums kyrka som vi satt upp som plats.
OrtSimrishamn
Kiviks Arboretum
Vandra runt i denna vackra och lärorika park med exotiska träd och buskar. Arboretum kommer av latinets arbor som betyder träd. Kort och gott en trädplantering men ofta i forsknings- eller bevarande syfte.
OrtSimrishamn
Kiviksgraven.
Sveriges största bronsåldersgrav. Länge användes graven som ett stenbrott men vid utgrävningar fann man två gravkammare. Bilder på stenar beskriver livet för bronsålderns folk. Kafé där man löser entré.
OrtKivik
Kivik.
En guide till det bästa i Kivik. Vackra och annorlunda träd i Kiviks Arboretum, konst i Art centre, gåtfulla Kivikgraven och musteriet såklart.
OrtKivik
Vitemölla
Vitemölla för tankarna till den danska serien Badhotellet med just badhotell men även gammal bebyggelse i fiskebyn, en hamn och en härlig sandstrand. Goda vandringsmöjligheter kort och långt.
OrtSimrishamn
Knäbäckshusen
Otroligt charmiga hus i korsvirkestil som man flyttade hit inför bygget av Ravlunda skjutfält. Efter uppförandet av de nitton husen kallades byn Nya Knäbäckshusen.
OrtSimrishamn