Capellagården


I byn Vickelby ligger Carl Malmstens utbildning i möbelsnickeri samt trädgård som säljer ekologiskt odlade produkter.

Kafé sommartid.

  • Till start: 320,3 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Mörbylånga 
  • Avgift: Nej 


Capellagården

1960 startade Carl Malmsten Capellagråden som skulle vara "en skola för gestaltande arbete, där hand och ande ställs i skapande samverkan". Fokus ligger på att få gedigen kunskap om materialen och deras förutsättningar.

Utbildningen har hög status och än idag kan man utbilda sig inom Keramik, Möbel och inredningssnickeri och Textil samt trädgård i 1-3 år långa utbildningar.

Besökare kan köpa ekologiskt odlade produkter och beskåda de vackra byggnaderna som tidigare varit bondgårdar. Sommartid anordnas utställningar där elevarbeten visas och säljs samt diverse sommarkurser inom hantverk och kultur anordnas.

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Resmo kvarnar
Kända från frimärken är dessa tre kvarnar alldeles intill väg 136 vid en rastplats. Som alla kvarnar ligger de öppet och högt så utsikten blir därför ofta bra. Här är utsikten magnifik.
OrtMörbylånga
Kalmar.
En historisk stad som förlorade sin betydelse i och med att Sveriges gräns flyttades söderut. En magnifikt vacker stadskärna och det fantastiska Kalmar slott som höjdpunkter.
OrtKalmar
Kalmar slott
Det sägenomspunna slottets historia sträcker sig 800 år tillbaka. Länge var Kalmar Slott en betydelsefull försvarsanläggning och kallades rikets nyckel för det strategiska läget. Gränsen mot Danmark var bara några mil söder om staden.
OrtKalmar
Gettlinge gravfält
Detta fält är unikt för dess storlek det är hela 2 km långt, ungefär som Skogskyrkogården i Stockholm.
OrtMörbylånga
Ismanstorps fornborg
Borgen är extremt välbevarad och har 95 intakta husgrunder. Borgen byggdes redan på 200-talet och beboddes ända till 600-talet. En storslagen plats.
OrtBorgholm
Himmelsberga Ölands museum
Ett friluftsmuseum där basen består av en traditionell Öländsk radby. Förutom byggnader går djur i hagar. Handelsbod, konstmuseum och kafé.  Öppet sommartid och vissa helger.
OrtBorgholm