Capellagården


I byn Vickelby ligger Carl Malmstens utbildning i möbelsnickeri samt trädgård som säljer ekologiskt odlade produkter.

Kafé sommartid.

  • Till start: 320,3 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Mörbylånga 
  • Avgift: Nej 


Capellagården

1960 startade Carl Malmsten Capellagråden som skulle vara "en skola för gestaltande arbete, där hand och ande ställs i skapande samverkan". Fokus ligger på att få gedigen kunskap om materialen och deras förutsättningar.

Utbildningen har hög status och än idag kan man utbilda sig inom Keramik, Möbel och inredningssnickeri och Textil samt trädgård i 1-3 år långa utbildningar.

Besökare kan köpa ekologiskt odlade produkter och beskåda de vackra byggnaderna som tidigare varit bondgårdar. Sommartid anordnas utställningar där elevarbeten visas och säljs samt diverse sommarkurser inom hantverk och kultur anordnas.

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Vickleby.
Byn ligger längs en 800 m lång vacker vägsträcka där man kan beskåda byggnaderna i låg fart eller vandra fram. Del av Världsarvet Södra Ölands jordbrukslandskap.
OrtMörbylånga
Lilla frö
Radby med de karakteristiska gårdarna som ligger just på rad. Den typen av byar var vanlig i hela landet men finns nästan bara kvar på Öland.
OrtMörbylånga
Kalmar.
En historisk stad som förlorade sin betydelse i och med att Sveriges gräns flyttades söderut. En magnifikt vacker stadskärna och det fantastiska Kalmar slott som höjdpunkter.
OrtKalmar
Kalmar konstmuseum.
Ett av Sveriges mest omskrivna konstmuseer och man fokuserar på samtida konst. Guidning ingår i entréavgiften under högsommar och söndagar. 
OrtKalmar
Gråborg
Gråborg är en fornborg som tros ha haft två storhetstider. En under folkvandringstid och en under medeltid. Strax intill ligger St Knuts ödekyrka. 
OrtMörbylånga
Stora Rör...
Här gick en färjelinje innan Ölandsbron som man ser härifrån på håll byggdes. På Stora Rör hamnkrog äter man gott eller så fikar man på Mormors Stenugnsbageri & Kaffestuga, båda med härlig utsikt över Kalmarsund.
OrtBorgholm