Resmo kvarnar


Kända från frimärken är dessa tre kvarnar alldeles intill väg 136 vid en rastplats. Som alla kvarnar ligger de öppet och högt så utsikten blir därför ofta bra. Här är utsikten magnifik.

  • Till start: 325,5 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Mörbylånga 
  • Avgift: Nej 


Resmo kvarnar

Tre välbevarade kvarnar i Resmo strax intill en rastplats. Resmo kvarnar blev kända över hela riket då de kom på frimärke från 2003 där motivet var kvarnarna med några tranor som flög förbi i bakgrunden.

Kvarnar som av praktiska skäl förlades på höga höjder för att ta emot maximalt med vind är även som denna en vacker utsiktsplats.

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Lilla frö
Radby med de karakteristiska gårdarna som ligger just på rad. Den typen av byar var vanlig i hela landet men finns nästan bara kvar på Öland.
OrtMörbylånga
Vickleby.
Byn ligger längs en 800 m lång vacker vägsträcka där man kan beskåda byggnaderna i låg fart eller vandra fram. Del av Världsarvet Södra Ölands jordbrukslandskap.
OrtMörbylånga
Kalmar.
En historisk stad som förlorade sin betydelse i och med att Sveriges gräns flyttades söderut. En magnifikt vacker stadskärna och det fantastiska Kalmar slott som höjdpunkter.
OrtKalmar
Kalmar konstmuseum.
Ett av Sveriges mest omskrivna konstmuseer och man fokuserar på samtida konst. Guidning ingår i entréavgiften under högsommar och söndagar. 
OrtKalmar
Gettlinge gravfält
Detta fält är unikt för dess storlek det är hela 2 km långt, ungefär som Skogskyrkogården i Stockholm.
OrtMörbylånga
Stora Alvaret
Detta är bara en av flera platser man kan se världsarvet Stora Alvaret som tillsammans med Södra Ölands jordbruksbygd utsetts till Världsarv av UNESCO.
OrtMörbylånga